Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chunh Tzong

Komornicy to bagno i bezprawie

Polecane posty

Gość Chunh Tzong

skandal w biały dzień jakby do mnie przypadkiem trafił jakiś, co z powodu innego chce zająć moje mienie zwyczajne poderżnę gardło.

Gość dfverve
a czy nie jest bezprawiem niespłacanie swoich długów?

Gość 0930923042
Chunh Tzong- znów się z tobą zgadzam... :)

Gość a co ja mam powiedziec
jak pewnego dnia komornik w asyscie policjanta zapukal do drzwi z nakazem zajecia wartosciowych przedmiotow? A ja nie mam zadnych dlugow. Mial je zas wlasciciel mieszkania:O I Mialam problem, bo pierwsze c o to komornik chcial zajac moj laptop, sprzet agd- moj oczywiscie. Nikomu nie zycze takiej sytuacji:O Masakra ile ja sie wyklocac musialam, ukradli (bo inaczej nazwac tego nie mozna) mi wszystko co moje, a nie wlsciciela mieszkania.

Gość Chung. Tzong
czy ten co daje coc i za wiele wymaga nie jest naciagaczem? to karalne powinno byc, a jeli juz ktos nie spłaca kredytu sorrry zlodziejaszku czemu ja mam płacic jak nie jestem zyrantem?

Gość Chung. Tzong
no dokladnie moja poprzedniczko post wyzej

kurwa ja przychodze z pracy po 16 a tu kartka od komornika, dzwonie do wlasciciela mieszkania. Obiecal, ze zalatwi. Cud doslownie, ze jak przyszli to mialam wolne bo tak to by zabrali wiecej, mialam papiery na wszystko. Ktos chcial patrzyc na umowe najmu, na to ze laptop jest na mnie, mikrofalowka, tv? Nie, nikt nawet nie spojrzal, zabrali po prostu. Wiec poszlam zaraz na komende i zlozylam skrge, ze mi pani komornik ukradla laptop, telewizor i telewizor. Bo jak to inaczej nazwac skoro nawet nie chciala spojrzec na to, ze to wszystko jest na moje nazwisko, a mieszkanie wynajmuje.

telewizor i mikrofale- mialo byc. A jeszcze cchiala grzebac mi w rzeczach

Gość dfverve
"I Mialam problem, bo pierwsze c o to komornik chcial zajac moj laptop, sprzet agd- moj oczywiscie" w tym przypadku jest jasne że komornik NIE MA PRAWA wziąć rzeczy która nie należy do dłużnika, możesz na niego zgłosić skargę. ale Twój przypadek jest odosobniony, najczęściej na komorników psioczą ci, którzy są dłużnikami.

Gość dfverve
ale mam nadzieję, że odzyskałaś swoją własność i że złożyłaś skargę na komornika?

zlozylam skarge przeciez. Poszlam na komende i oskarzylam ta pania komornik o kradziez. Poszlam z dokumentami, na ktore ta pani nawet okiem rzucic nie chciala przy przejeciu sprzetow.

odzyskalam 3 dni po zabraniu dopiero:O Mialam prawo do sprawy w sadzie, ale odpuscilam.

Gość Chung. Tzong
dfere jetes w blędzie, komornik zajmie wszystko cojest w mieszkaniu zadłuzonego, ty sie martw i odzyskuj od kolezaniki, lokatora, brata

ta pani komornik jak przyszla to myslala chyba, ze jestem dziewczyna wlasciciela mieszkania i go ukrywam, ale mialam przeciez umowe. Zachowala sie bardzo nieprofesjonalnie.

jakbym nie miala papierow na te rzeczy to bym ich nie odzyskala:o Chore prawo

Gość Chung. Tzong
chore prawol, kto trzyma dokumenty po 2 latach uzytkowania sprzetu, zanim zabiora ludzą majatek czasami jedyny powini prowadzic dochodzenie a nie woada taki ciul i zabiera

ja mialam papiery jedynie na tv i mikrofale. na laptopa nie bo to mi chlopak kupil i mial u siebie papiery. I co sie okazalo? Ze jak ich nie dostarczy to strace laptopa:O To kurwa chore. Jeszcze musial czlowiek jechac z drugiego konca Polski by udowodnic, ze to moja wlasnosc. Chociaz logicznie biorac kto wynajmuje mieszkanie z laptopem.

ja za kare za nastepny miesiac wlascicielowi mieszkania nie zaplacilam:P jako rekompensate za to co przezylam. Ale komornikow teraz nie znosze, bo jak tak mozna? nawet nie spojrzec, ze ktos wynajmuje, ze cos jest kogos? To chore

Gość dfverve
"a co ja mam powiedziec odzyskalam 3 dni po zabraniu dopiero Mialam prawo do sprawy w sadzie, ale odpuscilam." trzeba było nie odpuszczać! dla zasady! :O

taaa bo bylo mnie stac na sprawe w sadzie z komornikiem:O Wez sie zastanow. To panstwo to nie utopia. Pani komornik mnie przeprosila i doststalam osdzkodowanie w postaci 300zl;O Mialam isc do sadu i zaskarzyc kogos kto ma pol rodziny w sadzie rejonowym? Nie, podziekowalam.

dla zasady bym sie chetnie sadzila gdyby ktos mi to oplacil, ale wyszloby tak, ze ja bym koszta pokryla. Ty chyba nie wiesz gdzie zyjesz:O

Gość gość
komornicy to dorobkiewicze

Gość gość
wpisujcie komornikow - nieprofesonalistow i inne komornicze niedouczone niedorobki