Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ide na wesele

Ile od łebka na weselu dla mlodej pary?

Polecane posty

Gość ide na wesele

No wlasnie mam zaproszenie na slub w rodzinie.Ile teraz mniej wiecej trzeba wlozyc w koperte?

Gość tdtdtdhhytryh
zależy jak bliska rodzina, jeśli dajesz kase to takie absolutne minimum jeśli jesteście niezbyt zamożni to 300zł od pary. Jeśli nie macie nawet tyle to wiadomo - kupujesz prezent. Od osoby to obciach dać 150zł, nie? wiec lepiej prezent kupić. A jak lubicie młodą parę i nie jesteście biedni to tak 500zł od pary się daje.

Gość ide na wesele
siostra cioteczna niestety. Wlasnie slyszalam, ze tak z 500zl trzeba dac.Dzieki.

powiem tak:Ja w zeszłym roku brałem slub z moja ukochaną, i jak zapraszaliśmy gości to oni pytali wprost ile płacimy od głowy :)w większości przypadków goście płacili sami za siebie (zwracała się zabawa na tą pare)Jednakże niekt nikogo nie zmusi do niczego. My teraz z zoną idziemy do znajomych w czerwcu i mysle o 500 zl pomimo faktu że oni robia na wsi (remiza, kucharki) itp wiadomo jak to na wsi- swój urok jest :)Wszystko tak naprawdę zalezy od zasobności portfela, bo przeciez jak nie masz to nie dasz