Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olaalo

Nie będzie KOMUNII?

Polecane posty

Witam, własnie usłyszalam od znajomej, że dzieci mające mieć komunię za rok czyli rocznik 2004 nie bedą jej mialy, ponieważ wynika to z niedojrzałości dzieci szescioletnich, ktore razem z np moją siedmiolatką poszły do 1 klasy. Nie rozumiem tego, tzn, co? Bedą mialy komunie w 3 klasie, aby szesciolatki mialy 8 lat? przeciez to głupota, czy u was tez coś takiego wystąpiło?

Gość Oczywiscie ze tak
Juz od wrzesnia to wiadomo. Teraz ostatni rok sa komunie w 2 klasie, a wiec w 2013 nie bedzie komunii wcale, dopiero w 2014 beda ja mialy dzieci z 3 klasy

Poważnie?! Myślałam, że to wymysł jakiś. Czyli moja cora bedzie iala komunie w 3 klasie?

Gość a mój 8 latek
idzie do komunii w tym roku. Chodzi do 2 klasy

Gość co jestt...........
na to wygląda, ale to chyba nie problem :D Ja się cieszę , dziecko będzie starsze i bardziej świadome

Gość Kaśśśśśśśśśśka_______1
Nie. Ja mam dziecko w pierwszej klasie i za rok idzie do komunii.

Gość Oczywiscie ze tak
Tak, jesli chodzi teraz do 1 klasy to komunie bedzie miala dopiero w 3. Mowiono o tym w kosciele jakos na poczatku roku szkolnego :) gorzej z tymi, co juz sobie sale i lokale pozamawiali :p

Gość jsnaj
"0:43 olaalo Witam, własnie usłyszalam od znajomej, że dzieci mające mieć komunię za rok czyli rocznik 2004 nie bedą jej mialy, ponieważ wynika to z niedojrzałości dzieci szescioletnich, " Czy tylko ja widzę tu jakiś idiotyzm? Niby 7-latki są już dojrzałe do komunii? Umówmy się, ani 6-cio, ani 7-mio latki nie są dojrzałe. Zresztą od kiedy to kościół się kieruje dojrzałością w udzielaniu sakramentów. No ale może się czepiam.

Ja też nie widzę ani różnicy w tym czy idzie jako siedmio czy szescio latek, ani w tym ze osmiolatek jest dojzalszy . Szkoda, ze u nas nic ksiądz nie mowil.

Gość co jestt...........
niby dojrzałość żadna ale może łatwiej będzie się nauczyć tych przykazań itp. u nas nie odpuszczają, bardzo to dziwne bo wiadomo że dzieci w większości nie rozumieją tego czego się uczą :P Myślę że 7 latkowi naprawdę trudno nauczyć się wyznania wiary :P