Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawejaksietooplaca

Ciekawa jestem jak wam sie to oplaca-ALLEGRO

Polecane posty

Gość ciekawejaksietooplaca

Nie raz przegladam rozne aukcje by cos kupic fajnego corce w dzialach ubran i zabawek i widze jak miesiacami niektore babki wystawiaja rozne rzeczy nie zmieniajac cen i tracac na tym .. Np. Jak sie moze oplacac wystawianie aukcji ciagle jednej i tej samej bluzce na all za 6zl gdzie nikt jej nie chce ? Przeciez ta babka juz jest w tyl wiecej niz te 6 zl a dalej w tej samej cenie wystawia ;) Czy np babka wystawia pluszaka za 2zl tez juz mase czasu ;) Wy tez tak wystawiacie rzeczy na aukcje ?? Nie szkoda wam pieniedzy i czasu ???

Gość kupiec8
bo ludzie mysla ze jak wystawia misia za 2zl to im szybko zejdzie ale nie zwracaja uwagi na to ze komus juz z wysylka nie bedzie oplacalo takowego kupic lub stwierdzi ze jego wartosc to tylko ew 2zl .

Gość mmmmamadzieci
no wlasnie, powiedzcie za samo wystawienie aukcji sie placi, czy nie?

Ja ciuchów nie wystawiam, ale jakieś zbędne graty, to z tego co zauważyłam to teraz jest tak, że za samo wystawienie np. czegoś o wartości 100 zł płacisz 50 gr, zaś jeśli sprzedasz to dopiero dowalają ci prowizję ok 5 zł

Poza tym, zauważyłam, iż wiele osób na allegro zarabia na kosztach przesyłki np. ostatnio się nacięłam kupiłam sadzonkę kwiatka za 3 zł, a za przesyłkę musiałam dać 13 zł, gdzie w jakimś Praktikerze lub innym markecie dałabym tyle samo za dorosłą roślinę.

Gość kupiec8
tylko najgorsze jest to ze wystawiajac jakas pierdole w nieskończoność za 2-3 czy 5 zl same aukcje kogos wyniosa o wiele wiecej niz chca za tego pluszaka wiec ludzie sa na zero lub jeszcze doplacaja do interesu. Ostatnio jakis facet na all sprzedaje z uporem maniaka miesiacami klocki lego na sztuki i za sztuke wola sobie 1zl , 2zl max 3zl a wystawia te rzeczy juz jakos chyba z 6 miesiecy ponad ;) zamiast wziac i wystawic caly zestaw lego od razu i by danwo mu poszlo ;) tak mysli ze wiecej zarobi a tu sie okazuje ze doklada juz sporo do tego;)

Gość kupiec8
dlatego ja zawsze sprawdzam koszty wysylki i kupuje dopiero jak mi sie oplaci . Tak samo jak sprawdzam zawsze komentarze sprzedawcy nie kupuje u osob niepewnych lub z mala iloscia komentarzy bo nie chce sie naciac na cos takiego : bluzka za 10zl w idealnym stanie , niska kwota wysylki ale finalnie przyjdzie mi z dziura czy plama ;) juz sie pare razy przjechalam

Mnie tez zastanawia wystawianie rzeczy za kilka zł. Przeciez zrobienie zdjęć, aukcji, zapakowanie wysyłki i pójście na pocztę zajmuje czas. I wszystko po to, aby zarobić 2 zł? No, chyba że ktoś naprawdę jest w pilnej potrzebie finansowej i nawet te kilka zł ma dla niego znaczenie.

Gość małe sprostowanie
Nie zarobić tylko odzyskać jak już. Niektórzy są pazerni, a inni znowu mają mentalność dziadów. Jak w życiu ;)

Gość kupiec8
co do oplacalnosci to ludzie tez probują naciagac nie tylko na wysylkach. Dla przykladu chac kupic zestaw ubran na wiosne dla corki w rozmiarach 92-98 spotykam wielokrotnie aukcje typu: zestaw ubran na wiosne w tym rozmiary od 80 do 98 :/ Ktos mysli ze wrzuci do paczki kilka ciuchow z mniejszej rozmiarowki ktore mu nie zeszly to pojdzie to;) A ja sie pytam na cholere mi rozmiar 80-86 ? co ja z tym mam pozniej zrobic ? no i w ten sposob takie ciuchy rowniez sie nie sprzedadza:) hehehe wiadomo z czegp zyje allegro;)