Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość er32342errtrt

dentysta prywatnie a ubezpieczenie

Polecane posty

Gość er32342errtrt

Czy dentysta prywatnie może pytać się o ubezpieczenie zdrowotne? czy jak ktoś nie ma ubezpieczenia to ile zapłaci za jakieś leki przepisane przez dentystę, np. ketonal ile kosztuje?

Gość prywatny to prywatny
aczkolwiek wielu z nich ma podpisany kontrakt z NFZ i wtedu jeśli masz ubezpiecznie to leczysz się za farmo, a jak nie masz to nie :) a ketanol to nic nie wart nieskuteczny lek wciskany ludziom przez skorumpowanych przez koncerny farmaceutyczne lekarzy

Gość Perw w przelocie XV
Może pytać, jeśli ma zamiar przepisać lek, który jest refundowany. Żeby wypisać lek ze zniżką musi mieć pewność, że masz do niej prawo. Jeśli nie okażesz dokumentu potwierdzającego ubezpieczenie w ramach NFZ to wypisze receptę pełnopłatną.

Gość er32342errtrt
no wlasnie chodzi o to, ze nie mam ubezpieczenia zdrowotnego i ząb mnie pobolewa i boję sie, że dentysta może mi jakiś lek przepisac i bede musiala placic 100% ceny wiec sie pytam, czy wie ktos moze ile taki lek jakis przeciwbolowy na recepte moze mniej wiecej kosztowac? albo jakis antybakteryjny jakie to czasem lekarze przepisują?

Gość Perw w przelocie XV
Ketonal zwykły niecałe 10zł, ketonal forte ok. 15zł. Inne leki przeciwbólowe podobnie. A co do antybiotyków to ceny są bardzo zróżnicowane, a nie orientuję się jakie są zazwyczaj przez dentystów przepisywane.

Gość er32342errtrt
aha dzieki to nie tak duzo :)

Gość er32342errtrt
no wiem, np. NESTATYNA

Gość gość
Ja już dawno przestałam chodzić do publicznego stomatologa, strasznie długo trzeba było czekać na wizytę. Mam sprawdzonego stomatologa w http://www.ultramedic.com.pl/. Nie jest drogo, a można się zapisać praktycznie od ręki. To co mogę pochwalić, to rzecz niestpotykaną w publicznej służbie zdrowia – miłą obsługę.

Gość biała33
Zdarzają się sytuacje, że się chodzi prywatnie a później się okazuje, że z NFZ była wizyta, ale to nie są częste przypadki. Chodzę do medicover prywatnie http://www.medicover.pl/749,stomatologia.htm i nie miałam nigdy takich sytuacji.

Gość gość
Ja też od zawsze chodzę prywatnie. Teraz przeprowadziłam się do Warszawy i przymierzam się do kliniki https://fachowydentysta.pl/ . Widzę, że mają bardzo dobrą opinię.