Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l4 od psychologa

czy psycholog może wystawić l4 wstecz, jeśli tak to ile?

Polecane posty

Gość l4 od psychologa

właśnie dowiedziałam się o czymś złym, nie potrafię się ogarnąć, coś się psuło od jakiegoś czasu i to zżerało mi nerwy ale teraz to już zupełnie się popsuło, nie umiem myśleć logicznie i potrzebuję psychologa, mamy u nas w pracy i chciałabym się udać do niego ale jutro na pewno go nie będzie, czy jeśli poszłabym w przyszłym tygodniu on może mi wystawić l4 od 06 kwietnia?

Gość l4 od psychologa
u nas chyba jest psycholog choć nie jestem pewna i wiem, że na pewno wystawia zwolnienia lekarskie pracuję w policji, jestem urzędnikiem państwowym

Zasadniczo zwolnienie l4 wystawia się na okres od dnia badania pacjenta lub od dnia następnego. Jeżeli z badania lekarskiego wynika niewątpliwa niezdolność do pracy badanego, lekarz może wystawić zwolnienie na okres do 3 dni poprzedzających badanie. Wyjątek stanowi lekarz psychiatra, który może wystawić wsteczne zwolnienie lekarskie na druku ZUS ZLA, na okres dłuższy niż 3 dni poprzedzające badanie. Dotyczy to raczej pacjentów z zaburzeniami psychicznymi lub ich podejrzeniem. Formalnie dla psychiatry nie ma ograniczeń co do daty wystawienia zaświadczenia lekarskiego.

Gość l4 od psychologa
wiem, że na pewno wystawia l4 u nas bo znam pare osób, które od niego dostały zwolnienie, teraz już nie jestem pewna czy to psycholog czy psychiatra ale na 80% jestem przekonana, że psycholog

No ale psycholog to nie lekarz. To tak samo jakbyś chciała żeby psycholog przepisał Ci leki n receptę. Ja się pierwszy raz spotykam z tym żeby psycholog wypisywał L4. Psycholog przecież nie kończy studiów medycznych nawet.

Gość l4 od psychologa
ja jutro nie dam rady, już dzisiaj było mi ciężko, musiałam się wysilać, żeby nie popsuć nic w papierach, nie mogę tego zrobić bo będę miała problemy, wszystko leci mi z rąk i jestem kompletnie rozkojarzona, nie dam rady a na pewno go jutro nie będzie i nie wiem co robić boję się strasznie i płakać mi się chce

Gość l4 od psychologa
za jakąś godzinę zadzwonię do kogoś kto był u niego i dowiem się czy to psycholog czy psychiatra, wcześniej nie mogę niestety

Gość ZDVCDZ
psycholog to nie aekarz więc nie wystawi nawet recepty, a o zwolnieniu nawet od psychiatry możesz zapomnieć, bo takie problemy ma kazdy i wtedy każdy by musiał siedzieć na zwolnieniu. Zwolnienie od psychiatry tylko w szczególnych sytuacjach i na pewno nie z takich powodów o jakich piszesz

Gość l4 od psychologa
przecież nie wiesz o jaki powód mi chodzi nie pisałam o tym

Gość l4 od psychologa
czyli nawet jakby mi się udało z nim spotkać we wtorek po świętach to nie jest w stanie wystawić mi od jutra? jeśli nie to pójdę jutro jeszcze ale chyba się rozlecę ta

Gość ZDVCDZ
na podstawie tego co napisałaś można wywnioskować to ze właśnie dowiedziałaś się o czymś złym, nie potrafisz się ogarnąć i jesteś rozkojarzona... to sa powody do zwolnień lekarskich? chyba żartujesz, lekarze sa sprawdzani czy nie wypisują zwolnień bez powodu, no chyba że zamierzasz zapłacić za zwolnienie ale to już twoja sprawa o jakim powodzie mówisz w taki razie? zamierzasz wymiyślić powód dla którego lekarz psychiatra ma ci wypisać L4? haha prędzej umieści cie w szpitalu psychatrycznym

ZDVCDZ- do psychiatryka to przyjmują tylko schizofreników, osoby z zaburzeniami maniakalnymi i po próbie samobójczej. Już właśnie prędzej wypisze jej L4, wystawi receptę na "cudowne" leki niż do szpitala wyśle.

Gość l4 od psychologa
zdvcdz słuchaj na prawdę nie poprawiasz mi, nie musisz mi wierzyć, prawdę mówiąc nie zależy mi, żebyś mi wierzył/a, twoja sprawa. Od pół roku żyję w powiedzmy "trudnej sytuacji" a kilka dni temu sypło się całkiem, i tak, jestem kłębkiem nerwów, nie potrafię zapamiętać prostej rzeczy jak zabranie kurtki czyc oś takiego, jestem rozbita całkowicie, nie wierzysz, nie chcesz, czujesz się z tego powodu lepiej to pięknie dla ciebei, natomiast nie wiem czy twoim celem jets już kompletne rozwalenie mnie żebym straciła już całkowicie nadzieję na cokolwiek i poszła się powiesić? jkeśli tak to dziękuję ci bardzo, poczujesz się potem lepiej???

Gość no nie wiesz?
przeciez w polsce pewnie 3/4 polaków to czlowiek czlowiekowi wilkiem :/

Gość no nie wiesz?
aha i nie trzeba mieć nie wiadomo jakiego powodu, żeby dostać l4 bo nawet jak ludzie u psychiatry z zakładu pracy mówią, że są wypaleni zawodowo, szef ich wkurza i nie umieją się skupić to już mają zwolnienie więc bez przesady nie straszcie autorki głupotami (oczywiście to nie do wszyskich)

Gość Dorruz
Lekarz Podstawowej Opieki Zdrowotnej: 3 dni wstecz. Specjalista II stopnia: 7 dni wstecz. Psychiatra na miesiac wstecz. Co musialbym powiedziec zeby dostac l4 na tydzien od psychiatry? :] gardlowa sprawa

Gość __Alicja_
zdvcdz kompletnie nie masz racji. psychiatrzy leczą nie tylko choroby psychiczne, ale również pomagają w problemach, którzy mają wszyscy. Nie wszyscy jednak tak samo sobie z problemami radzimy. Stany depresyjne, stany lękowe, apatyczność, zniechęcenie - mogą nie mieć nic wspólnego z chorobami psychicznymi, a oczywiście można na nie wystawić zwolnienie lekarskie, niekoniecznie idące w parze z leczeniem farmakologicznym, choć i to, dobrze dobrane może bardzo pomóc. Zapraszam do lektury tematu. Lekarz psychiatra może wystawić również recepty i zwolnienia lekarskie. Psycholog tego nie zrobi.

Gość gość
Psychiatra - do pół roku wstecz. Sprawdzone, kolega w maju dostał od lutego.