Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy będąc w ciąży można mieć

Czy będąc w ciąży można mieć

Polecane posty

krwawienia tak podobne do miesiączki ,że można je pomylić ? Uważam ,że takiego krwawienia - plamienia nie da sie pomylić z @ , ale słyszałam ostatnio od 2 koleżanek ,że miały @ - jedna do 3 miesiąca (wg mnie nie chciała zapeszyć i tak mówi bo długo się starali ) a druga do 4 miesiąca ( myśle ,że prędzej nie powiedziała swojemu facetowi w obawie ,że on może tego dziecka nie chcieć )

Gość cccccdd
tak.

ale chyba są jakieś różnice ?

Gość KIIIK
ginekolodzy twierdzą twardo, że nie można, ale ja w pierwszej ciąży miałam jeden okres którego już nie powinno być...

ale czy ten okres był dokładnie taki jak @ , czy skąpszy ,krew była jaśniejsza , krótszy ... ?

Gość mnio
KIIIK-> bo okresu nie ma ale można mieć krwawienie które kobieta mylnie bierze za okres. ale z punktu widzenia fizjologii to nie jest to okres.

Gość mnio
autorko, zauważ że różne okresy miewają różne kobiety.u jednej się wręcz leje jak z kranu a druga ma lekkie krwawienia jeden dzień a potem plamienie. wiadomo że ta druga może krwawienie w ciąży wziąć za okres. nie wiem jak ma się to w przypadku obfitych okresów.

mnio dzięki za odp , wiem ,że każda ma inaczej i nie idzie tego uogólniać , dlatego mam nadzieje ,że napiszą dziewczyny ,które miały taką sytuacje

up

czy to tylko taka bajka , wytłumaczenie ? Kilka razy słyszałam o @ w ciąży ale żadnych szczegółów

?????

UPPPPP

Gość no ta...
w ciazy to nie nazywa sie okresem tylko plamieniem i mozna je miec nawet przez kilka pierwszych miesiecy a skoro jestes w ciazy to czemu nie zapytasz gina?

Gość magdalenaaaa80..
Ginekolodzy mogą wiedzieć swoje a ja do 6 miesiąca miałam krwawienie niczym nie różniące się od miesiączki. Moja lekarka mówiła e możliwe są tego typu krwawienia, zdarzają się jednak rzadko. mało tego razem z tymi krwawieniami miałam normalne objawy jak przy okresie. Kobiety leczące się i przyjmujące hormony cześciej krwawią ale ja byłam zdrowa i żadnych leków nie brałam.

Gość magdalenaaaa80..
Gdyby nie rutynowe badanie w 3 miesiącu to pewnie długo bym się nie zorientowała.

Gość no ta...
chodzi o to ze okresem sie nazywa to wtedy gdy masz owulacje i uwalnia sie jajeczko itd a jak jestes w ciazy to nie masz owulacji tylko samo plamienie i dlatego tak sie to nazywa ale jak juz kilka osób potwierdziło sie zdaza takze bez obaw

Gość mnio
okres to nie jest określenie na cały cykl ale na sam proces wydalania z organizmu niezapłodnionego jaja i złuszczania się endometrium macicy. Logiczne jest więc że mimo wszelkich podobieństw krwawienia i plamienia w ciąży nie mogą być nazywane miesiączką.

Nie chodzi mi o to jak się co nazywa ,to jest jasne dla mnie . Tak jak już wyżej pisałam chciała bym uzyskać dowód ,że plamienia w ciąży można pomylić z okresem . Dużo słyszałam że koleżanka albo koleżanka koleżanki miała "okres" w ciąży ale żadnych konkretów tzn. czy taka sama długość krwawienia ,intensywność ,barwa itd...Uważam ,że znając swój organizm taka pomyłka jest niemożliwa a tego typu opowieści to coś w rodzaju baśni ale moze jest w tym krztyna prawdy ? magdalenaaaa80.. naprawdę nie zauważyłaś żadnej nawet minimalnej różnicy ?