Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorszu

Ząbkowanie.

Polecane posty

Gość Dorszu

Wiem temat powtarzany wielokrotnie,ale muszę się wygadać.Mój syn ma 11 m-c i już wyszły mu 4 ząbki.Gdy wychodziły mu dolne jedynki jakoś przeżyliśmy choć łatwo nie było z górnymi było gorzej tydzień męczarni.Marudzenie,płakanie,brak apetytu,w nocy co godzinę pobudka z płaczem.Już wymiękam a zauważyłam że wychodzi mu boczny już miał 2 dni gorączkę,w nocy krzyk bo ból nie pozwala spać.Nic nie pomaga a jak pomaga to tylko czopki i to na chwilę.Dziś zasnął spokojnie.Małemu strasznie długo wychodzą ząbki,tak bardzo chciałabym oszczędzić mu tego bólu,ja jakoś przecierpię.Czemu niektóre dzieci nawet nie odczują tego a mój syn przy każdym jednym ząbku tak cierpi?Niesprawiedliwe to!!

Gość kaftanik niebieski
moj tez marudny jest, a wyszedl mu dopiero 1 zab

Gość gragggaa
mój synek własnie skączyl 4 m-ce. Ciągle bierze rączki do buzi, slini się, jest trochę marudny i placzliwy, ale nie ma gorączki, dziąsełka nie są spuchnięte - czy to mogą byc objawy wychodzenia ząbka??? Proszę, podzielcie się doświadczeniem

Gość fdffdgdf
Kup żel na dziąsła w aptece pomoże :)

A czemu od razu myśleć "dlaczego moje dziecko cierpi a inne nie" .A dlaczego inne dzieci mają cierpieć a Twoje nie ? Taka jest natura i jej nie przeskoczysz ;) A póki co dawaj gryzaki (moim zdaniem lepsze są te co można schłodzić) , smaruj dziąsła żelami,dawać leki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe.

Gość Dorszu
Sorki nie chodziło mi że inne dzieci maja cierpieć a moje nie,chodziło mi raczej że niektóre dzieci w ogóle nie odczuwają a mój przy każdym jednym.Te żele o kant dupy rozbić że się tak wyrażę,nic a nic nie pomogły.Oczywiście że podaję czopki i ibufen dla dzieci ale tak jak wcześniej napisałam,pomagają tylko na chwilę(napewno dobre i to),niestety gryzaki się też nie sprawdziły ale wiecie co pomaga łyżka.Mój syn też mniej więcej w4 miesiącu miał takie objawy jak u ciebie ale dopiero pierwszy ząb wyrżnął się jak miał ok 8 miesięcy.Więc życzę ci żeby szybko i bez objawowo twoje dziecko przeszło ten czas.

Gość karolina takie bylo imie moje
kazde dziecko jest inne

Naprawdę każde dziecko jest inne bo u nas to żel to akurat ósmy cud świata :-) Syn ogólnie obrze znosi ząbkowanie, ale czwórki na górze to już było gorzej, teraz ma 10 zębów, u nas bardzo pomagają żele Dentinox, ewentualnie Sachol. W razie czego czopki Viburcol i syrop Ibufen, ale czopki to już ekstremalnie rzadko.

Gość laura12
Autorko bardzo dobry żel na ząbkowanie to BABY ORAJEL z Ameryki można go kupić tylko przez internet

Gość Buahhayhs
Witam U mojego synka pomógł rumianek nasaczylam w nim gazik i on sobie to ssal i jednocześnie lagodzilo mu bol