Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ścisły post

zamierzam jutro pościć, pić tylko wodę, czy to sens?

Polecane posty

Gość ścisły post

jakie jest wasze zdanie?

Gość jajko Faberge
nic nie ma sensu :o

Gość ncjbc
po co? chcesz oczyścic ciało czy duszę?

Gość ścisły post
wczoraj prosiłam o coś w modlitwie, bardzo, to było strasznie ważne dla mnie, obiecałam, że zrobię wszystko co w mojej mocy aby być jak najlepszą osobą i ten ścisły post, no cóż, moje prośby nie zostały wysłuchane ale ja obiecałam, że będę pościć nawet jeśli nie zostaną, troche się obawiam, że mi zdrowie wysiądzie bo jak nie jem powiedzmy do 11 czy 12 to ręce mi się trzęsą, jest mi niedobrze i słabo ale muszę, po prostu muszę wytrwać, obiecałam

Gość mr xxx..
ja tez jutro poszczę ale wieczorem chyba cos zjem

Gość Dorośli ludzie,
ja odmówiłam sobie alkoholu przez cały post, a jutro wiadomo, post ścisły.

Gość ścisły post
ja właśnie sobie zjadłam i jutro cały dzień planuję nie jeść tylko pić wodę przynajmniej taki mam zamiar

Gość vitaD
a ja bede zarla jutro caly dzien, wszystko co mi w rece wpadnie: czipsy, parowki, czekolade, golabki, pomarancze, spaghetti, ciastka, ananasy itd :classic_cool:

Gość Dorośli ludzie,
Każdy ma swój rozum :) Nic na siłę :)

Gość RAPRAPER
a ja jutro się oczyszczę z toksyn żygając dupą żołądkową gorzką

Gość ścisły post
no każdy jak woli, nikomu absolutnie nic bym nie miała zamiaru narzucać tak tylko chciałam znać wasze zdanie i dowiedzieć się czy ktoś jeszcze stosuje taki ścisły post, że tylko wodę pije naturalnie dziecku zrobię obiad czyli rybkę

Gość fdgfd
zależy od intencji... możesz pić wodę by schudnąć, a możesz podejść do tego duchowo jeśli jesteś wierzącą osobą i wyrzec się jedzenia w jakiejś intencji. wtedy wg rel. to ma sens.

Gość ścisły post
no cóż, nie chodzi mi o odchudzanie, bardziej o religię, nie jestem jakąś bardzo religijną osobą przyznaję ale wiem co wczoraj obiecałam i chcę dotrzymać słowa, oczywiście jak sobie przy okazji oczyszczę organizm to fajnie ale to nie jest moim celem

Gość maryja prosi w medjugori
by pościć o wodzie i chlebie w środy i piątki mozna pościc od telewizora a poscic można w każdej intencji za rodziców za pokój na świecie

Gość Cjasncasfnijv
Ja tak raz zrobiłam, tylko woda... Da się, po prostu nie czuć już głodu po jakimś czasie. Jutro też bym to powtrzyła, ale mam kłopoty z jelitami i trochę chlebka na oewno zjem.

Gość ścisły post
no i jak tam, pości ktoś tak zupełnie, jak na razie nie zjadłam nic, wypiłam 2 szklanki wody ale mi ręce troche latają ale postaram się wytrzymać pytanie, to dotyczy tego dnia czy trzeba pościć do jutra rana czy jak to wygląda? no bo jak pójdę spać o 1 w nocy to mogę już zjeść czy nie? w sensie czy mogę o tej 1 w nocy