Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monierllll

Do takich zawodów niepotrzebne są studia!!!

Polecane posty

Gość monierllll

Tancerz Pisarz Dziennikarz Scenarzysta Aktor Reżyser Fotograf Malarz Muzyk Piosenkarz Charakteryzator Do takich zawodow wystarczy średnie wykształcenie Np. do takich zawodów jak kelner, fryzjer, kucharz nie jest potrzebne srednie wyksztalcenie a zawodowe a nawet wystarczyloby gimnazjalne lub podstawowe a slyszalam ze powstaje technikum piekarstwa czy cukiernicta, glupota ludzka nie zna granic.

Gość monierllll
Informatykowi rzeczywiście wystarczy technikum, grafikowi również :) ale to są takie dziedziny gdzie warto podnosic swoją wiedze.

Gość karakakak
i co z tego ?

Gość mjm
A ja ostatnio słyszałam, że ma powstać technikum ogólnokształcące. Ale że jak?

Gość ok, nie trzeba ale warunkiem
jest talent, indywidualność i sporo szczescia. Raczej rzazdko sie zdarza.

do wileu nie jest potrzebne ale pracodawcom sie gdzies poprzewracalo i do kadzej pierdoly wymagaja wyzszego proste praca w biurze czy fakturowanie takze nie potrzeba wyzszego.. ksiegowym mozna spokojnie zostac po technikum, praca w administracji to samo juz nie mowie o wyszszych szczeblach jak panstwowe czy wojewodzkie ale na powiatowe na pewno i wiele wiel innych takich zawodw

Gość ech...........................
Niestety jest bezrobocie. Podam przykład jak wiadomo mam duże doświadczenie specyficzna branża. Do tej pory 0 problemów z pracą. Teraz chce się przenieść i co... Ostatnio usłyszałem że mimo iż mam doświadczenie nie zatrudnią mnie bo u nich w firmie standardem jest wyższe mgr techniczne. mam inż i mam mgr nie technicznego........... Po prostu pracodawcy mogą przebierać to wołają nawet 2 fakultetów już. Nie długo żeby na kasie siedzieć trzeba będzie mieć tech ekonomi lub studia ekonomiczne

Gość doktor mgr
studia do wiekszosci zawodów sa nie potrzebne, praktyczny kurs jest potrzebny i troche praktyki i to wszystko. ppatrzcie na całą edukacje podstawówka, gimnazjum, liceum, studia, to wszysto jest zbyt przeładowane niepotrzebna do niczego teorią, klepanie regułem itp bylo tylko zaliczyć

Gość doktor mgr
studia do wiekszosci zawodów sa nie potrzebne, praktyczny kurs jest potrzebny i troche praktyki i to wszystko. ppatrzcie na całą edukacje podstawówka, gimnazjum, liceum, studia, to wszysto jest zbyt przeładowane niepotrzebna do niczego teorią, klepanie regułem itp bylo tylko zaliczyć

Gość nie zawsze tak jest
ja po studiach prawniczych musialam robic aplikacje zeby myslec o pracy radcy prawnego. Obecnie jestem na etacie w firmie, ale zakladam tez w najblizszym czasie dzialalnosc gosp, tzn wlasna kancelarie. Tazke u mnie edukacja trwala dluzej niz studia, a nawet i teraz caly czas musze sie doksztalcac we wlasnym zakresie, bo wiadomo, prawo zmienia sie z dnia na dzien i jesli mam sie utrzymac na rynku, musze byc praktycznie "wszechwiedzaca", a to nie jest takie proste