Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klsjncd

prawo jazdy

Polecane posty

Gość klsjncd

powiedzmy ze mam zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych.. jednak poruszam sie za granica na motorowerze na ktorego nie sa wymagane uprawnienia i zatrzymuje mnie policja pokazuje jed

Gość klsjncd
jedynie dowod osobisty czy oni maja mozliwosc sparwdzenia jakos ze w polsce mam wyrok i zakaz prowadzenia pojazdow?

Gość klsjncd
uuuuup

Gość klsjncd
aaaaap

Gość klsjncd
lalala no jak myslicie barany?

Gość klsjncd
nie odczepie sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość kkkiiiiiiioooooooooooo
Oczywiście że tak.

Gość ciekawskaaaaaaa
no chyba nie sprawdzaja takich rzeczy. jestes w innym panstwie inne prawo. jeszcze zalezy gdzie sie poruszasz. czy europa, czy gdzies dalej.

Gość ciekawskaaaaaaa
interpol zajmuje sie przestepstwami. a nie takimi sprawami. mysle ze nie. jabys wynajal jais pojazd gdzies za granica tylo na dowod to ich problem.

Gość klsjncd
europa skoro nie trzeba na niego uprawnien to chyba nie bede specjalnie zawracac sobie dupy i nie wiadomo jak kazdego sprawdzac pod tym wzgledem.... chociaz w polsce to podaja moj pesel przez te swoje radio i za moment wiedza jakie mam wyroki

Gość Don Mariano
Mają możliwość, ale byłaby to dłuższa procedura, i jak nie będą mieli co do ciebie żadnych podejrzeń to raczej im sie nie zechce sprawdzać. Ale jeśli np, bedziesz jechal na tym motorowerze i spowodujesz jakis wypadek, lub na przyklad kogos tylko lekko potracisz a on wezwie policje, to juz moga to sprawdzic. Wiec mozesz wg mnie spokojnie jezdzic, ale lepiej ostroznie.

Gość ciekawskaaaaaaa
w posce amerykanina policja nie sprawdza za takie rzeczy. a oni maja przewinienia. jak masz prawko to sie nim poruszasz. reszte maja w dupie. chyba ze jakis wypadek zrobisz.. tak mi sie wydaje

Gość klsjncd
no to luz dzieki

Sprawdzą przy byle kontroli.

Gość ciekawskaaaaaaa
ale radze zapytac jeszcze na jakims forum motoryzacyjnym. mysle ze nie powinno byc problemu.

Gość klsjncd
kiko a skad ta pewnosc?

Gość ciekawskaaaaaaa
kikoo nie strasz to nie jest interpol,z baza danych o przestepcach.

Gość ciekawskaaaaaaa
klsjncd zadna pewnosc. ale akurat sie orienowalam troche o wynajeciu samochodu za granica. tylko prawko . albo prawko unijne. zalezy gdzie. Chlopak nie opisal dokladnie sytuacji. wiec tez ogonie opisuje.

Gość ciekawskaaaaaaa
*ogolnie odpisuje

Bo tak postępuje się z cudzoziemcami. Zawsze obcy jest podejrzany.

Gość klsjncd
narazie nie przestraszyl bo niczym tego nie poparl

Gość ciekawskaaaaaaa
a jak nie sa wymagane uprawnienia wiec chyba nie ma co dyskutowac. inne prawo. wiec moze jezdzic. wsio.

Gość ciekawskaaaaaaa
w jdnym panstwie moge uprawiac hazard , inne mi nie pozwala. nie ma za to konsekwencji. i tyle.

Gość klsjncd
hmm... tak ale mam tu meldunek i owy skuter byl by na mnie tak wiec co tu podejrzanego

Gość klsjncd
zreszta policja chyba nie stoi i nie czycha za rogiem a noz bedzie jechal obcokrakjowiec z zakazem prowadzenia pojazdow mechanicznych oooo i capniemy skubanca na skuterze

Nie chodzi o straszenie. mówię na przykładzie Niemiec Tam podczas zatrzymania za byle błahostkę jesteś prześwietlany na wylot. znam to z autopsji.

Gość ciekawskaaaaaaa
mysle ze nic mu nie grozi. to jest ich prawo. jest w ich panstwie. wiec ich reguly .Wiec oni jak juz moga miec problem ze nie sprawdzili. A prawo na siecie jest naprawde rozne.

Gość ciekawskaaaaaaa
odpowiada ten co wydal pojad w danym kraju. Mysle ze nie ma co sie spinac. zawsze mozna udawac troche ze sie nie rozumie jezyka. ale to tez nie o to chodzi. u nich moze byc inne prawo. np tak jak u nas teoretycznie karta rowerowa potrezbna. ale jej nie posiadam a jezdze.

Pytanie było czy mają możliwość sprawdzenia. Więc piszę że mają. Jeżeli poruszasz się motorowerem a nie są wymagane żadne uprawnienia do kierowania takim pojazdem to nic Ci nie grozi.

Gość klsjncd
jedyne co trzeba to miec ukonczone 18 lat tak sie sklada ze spelniam ten warunek, wiec przy ewentualnej kontroli wydaje mi sie ze sprawdzaja to i ewentualnie trzezwosc... a na reszte to chyba nie chce im sie tracic czasu a pytam o mozliwosc bo moze to dla nich wcale nie jest problem i info maja od reki...