Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CallOfDurtyyy

Ukladanie glowki-pomocy

Polecane posty

Gość CallOfDurtyyy

ZMoje 4mies dziecko spi z glowka odwrocona w prawa strone..przez caly czas! Staram sie obracac ja na lewa strone ale albo sie budzi i zaczyna plakac,albo po jakims czasie (kiedy nie widze) znow przewraca glowke na prawo. Roznice widac juz teraz w postaci wytartych wloskow..tylko z jednej strony.. Wydaje mi sie ze pod palcami czuje roznice w dotyku u jego gloka jest juz nieco odksztalcona. Mamy,pomozcie!!!jakie wy mialyscie sposoby ???????

Gość CallOfDurtyyy
*a jego glowka

Gość callofdutyyy
Up up

moja coreczka od razu po porodzie jak sie okazalo miał asymetrie ułożeniową ale była to ciąża blizniacza i często przy blizniakach to sie zdarza podobno . też często odwracała głowe w prawą strone własciwie cały czas a przy prubie przekręcenia reagowala placzem , dostałam zalecenia często przekladac na boiczki i kłasc na brzuszku z główką na lewa strone dzis ma 2 miesiące i już jest lepiej :)

Gość clinteastwood
Mam ten sam problem z 2,5 mcorka

Gość Oliwierkaaaa
Miałam podobnie,tylko ja to zauwazylam w 2 miesiacu zycia.Jak najpredzej popros o skierowanie do neurologa,moze to swiadczyc o asymetrii,u mnie wlasnie tak było.Neurolog pokaze Ci kilka cwiczen.Jak narazie zawsze kładz ja w odwrotna strone ja mialam takie zalecenie i cwiczyc turlanie.Poprostu rozłoz kocyk czy na lozku i turlaj dzieckiem z brzuszka na plecy raz w ta strone raz w ta.Ja tak robilam i wtedy dziecko poczulo ze moze tez ukladac glowke w druga strone.Ok 3 tyg oduczalam malca i naszczescie wszystko ok.