Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnik kafetertjny..

Jak nazwac kogos, kto dba tylko o wlasny interes

Polecane posty

Gość pytajnik kafetertjny..

z ludzmi jest tylko wtedy, gdy czegos od nich chce, i zawsze idzie tam gdzie mu najlatwiej, bajwygodniej, nie dbajac o uczucia innycj osob? Nie chodzi mi o egoiste i samoluba (jakies takie bardziej fachowe okreslenie)?

Gość jhajdh
egocentryk?

Gość od A. do A.
Egocentryk - nie. Spokrewnione twierdzenie, jednak o nieco innym zabarwieniu. Socjopata - to chyba zbyt mocne określenie... Najlepszy będzie "egoista".

Gość od A. do A.
Chociaż.. może tu też pasować makiawelizm jako pojęcie psychologiczne.

Gość oczyszczam organizm
powiedz moze w takim razie o kogo interes nalezy dbać przede wszystkim ? dlaczego dbając o własny interes szanując własny czas mam sie czuć niekomfortowo bo jakis manipulator wymyślił na takie zachowanie nazwę mającą wywoływać moje wyrzuty sumienia i poczucie winny .... pewnie najlepiej żeby jak najwięcej ludzi nie dbało wogle o siebie bidowało żeby inni mieli możliwość założenia jakiś fundacji , pomocy społecznej ......mieli możliwość kosztem bidaków dowartościowywać się i medialnie pokazywać , prać brudne pieniądze i przede wszystkim sami się bogacić :D bo oni mogą bo oni robią to bezinteresownie i nie dbają o swoje interesy hehehe

Gość ja bym tak nazwała
Hedonistyczny socjopata.