Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaopopop

piekę sernik i nie mogę zasnąć - ktoś jeszcze nie śpi??

Polecane posty

Gość ewelinaopopop

:)

Gość ewelinaopopop
heh ja jeszcze 1,5 godziny muszę czekać, potem nałożyć śmietanę i znowu na 15 minut do piekarnika. jeden już upiekłam. a co robiłaś cały dzien?

najpierw praca, potem mega zakupy na swieta, pozniej sprzatanie i gotowanie. okna pomylam, no wszystkooooooo. ale ciasta nie chcialo mi sie piec, ja poszlam w miesa :D nie wiem kurde co ze mna jest - w dzien mi sie chce spac w nocy mam problmey ostatnio ;/ ale to pewnie stres bo nie wiem czy w koncu udalo mi sie zajsc w ciaze ;-)

Gość sdcsdcwecedcedc
czemu tak wariujecie z okazji świąt? Ja nie zrobiłam nic, wysiadl mi kręgoslup i dopiero dochodzę do siebie, butów nawet nie daje rady zawiązać, jutro ugotuje barszczyk na niedziele, babka jest kupiona, ale nie mam piekarnika, dopiero bedziemy kupowac :-P

Gość ewelinaopopop
ja jestem teraz w 19 tc i też nie mogę spać. w dzień zwykle zdrzemnę się godzinke lub dwie bo szybko się męczę a w nocy nie mogę. na dodatek nie mogę przyzwyczaić się do spania na boku bo całe życie spałam na brzuchu. a robiłaś test? ile się spóźniasz?

robiłam test i wyszło dziwnie-> druga kreska taka rozmyta ;/ bezsensu. 10 ide do ginekologa bo do tego bolą mnie jajniki i brzuch ogolem. tak mnie dzis zaczelo bolec jak robilam schab ze musialam sie polozyc;/ jeszcze mi brakuje przeziebienia jajnikow :(((

ja też miałam bladą kreseczkę, był to ok 4-5 tydzień. a brzuch tak mnie bolał że zginało mnie w pół. tak więc bądź w dobrej myśli, a ja potrzymam kciuki :)

w 3 cyklu się udało (tzn miałam 2 miesiączki a 3ciej już nie dostałam). trzeba być w dobrej myśli :) ale przed wizytą radzę Ci zrobić betę bo gin i tak Cię na nią wyśle a na samej wizycie ciąży nie stwierdzi chyba że ma usg w gabinecie. ale na usg ciążę widać czasami dopiero w 8 tygodniu. różnie to bywa. zaoszczędź sobie stresu i idź najpierw na betę

ale to zwykle badanie z krwi czy jak? jesli o to chodzi to jestem zielona:) ja mam prywatnego lekarza w pakiecie (pracodawca placi ;-)) i prowadzenie ciazy od razu wiec chyba za malo sie wyedukowalam co powinnam zrobic, bo myslalam ze lekarz ogranie :D

badanie nazywa się beta hcg- pobierają malutką próbkę krwi; przykładowo idziesz jutro rano, pobierają Ci krew na czczo i wieczorem już masz wynik który daje 100% pewności. jak mieszkasz w dużym mieście to jutro na pewno coś będzie czynne, a jak nie to po świętach idź :) lekarz wczesnej ciąży nie wyczuje, najwyżej może zauważyć że macica jest rozpulchniona ale ciąży Ci nie potwierdzi tylko wyśle na badanie.