Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0702

Jak postąpić - wynająć czy nie

Polecane posty

Gość 0702

Mam pytanie , wyjeżdżam służbowo na cztery miesiące.Chcę wynająć mieszkanie właśnie matce z dzieckiem ( prośba znajomych ? ).Tej kobiety nie znam. Jeżeli w umowie określę termin wynajmu mieszkania od dnia - do dnia,czy to znaczyłoby że i tak umowa byłaby bezużyteczna ,z powodu tego że to matka z dzieckiem,i nie mogę jej wyprosić mimo końca umowy. A może jeszcze do tego nie wolno byłoby mi przebywać w własnym mieszkaniu. P.s. Fajna sprawa i ile kłopotów miałbym z głowy,jestem kawalerem wracam z czteromiesięcznej delegacji a w moim domu czeka gotowa żona z ośmiomiesięcznym dzieckiem.

Gość assaa
właśnie później formalnie nie bedziesz jej mógł wyrzucić z mieszkania, jak nie bedzie chciała opuścić bedizesz musiał jej znaleźć lokal zastępczy, nie pakuj sie w główno nie zansz kobiety później ebdziesz miał problemy

Gość przepraszam za podszywy
nie wynajmuj

Gość nie wynajmuj bo się
jej możesz później nie pozbyć

podpiszu mowę na wynajem okazjonalny z oznaczonym adresem gdize kobieta ma siewyprowadzić po zakończonej umowie . Do umowy niech dołączy zgodę własćciela tegóż adresu i o sprawie . W wesrsji mocno niepwenej mozena taka umowe podpisać u notariusza i wtedy jesteś kryty na 100 %

Gość oczywiste to jest
Nie, każdy mądry wie jak to się skończy :o

NIE WYNAJMUJ!!!!!!!!!!!! ja wynajmowałem mieszkanie kobiecie z dzieckiem i nie dość, że długów narobiła to mieszkanie nadaje się do totalnego remontu. To też była babka z polecenia znajomej. Nie rób tego błędu.

Gość 0702
Dziękuję za podpowiedzi. Nie dodałem że wynajęcie byłoby bez meldunku. Poza tym nie rozumiem ,przecież umowa obowiązuje i jeżeli ona podpisze że z dniem takim a takim się ma się wyprowadzić. Gdyby nie chciała się wyprowadzić to dlaczego nie mam prawa jej wyprosić, i z jakiej racji miałbym mieć jakieś kłopoty. Przecież mam wszystko w umowie. W tym przypadku wszelkie umowy to bzdura. Równie dobrze może wejść do każdego mieszkania kobieta z dzieckiem i nie będzie chciała wyjść bo jest z dzieckiem.