Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pisklaczek1

Znalazłam pisklę sroki (chyba)!!!

Polecane posty

Gość pisklaczek1

Jakieś pół godziny temu znalazłam na ziemi pisklę. Łyse, ma zaklejone oczy, a plamy na skórze wydają się przypominać łaty sroki. Na początku myślałam że jest martwe, biedactwo musiało spaść z ogromnej wysokości! :( Gniazda nigdzie nie znalazłam. Położyłam je w kawałku szmatki w koszyczku obok kaloryfera. Tak sobie leży, popiskuje i wierci się.. Czy w ogóle jest możliwe takiego malucha odchować? Wygląda jakby się niedawno wykluł. Zaraz idę znaleźć mu coś do jedzenia...

Gość musisz nazbierać
robaczków :)

Gość dokładnie Znachor
jak mi przykro :( z takim młodziutkim może być ciężko. ja tez znalazłam kiedyś dwa wróbelki. jeden miał chyba złamaną łapkę bo miał ją tak wbitą że pod skrzydełkiem aż była widoczna :( nie przeżył, ale jednego udało mi sie uratować. karmiłam go gotowanymi ziemniakami, makaronem. palec maczałam w wodzie i kropelkami pił dzióbkiem. po jakimś czasie zaczął latać i odfrunął :) mam tylko nadzieje, że sobie poradził.

Gość pisklaczek1
Nie mam pojęcia jak powinien się zachowywać normalny pisklak. Ten się tylko wtula w szmatkę, a na robaczka którego mu pokazuję nie reaguje :(

Gość hjvfhjhvgjvghj
Przecież o tej porze żadne ptaki nawet jaj nie składają. Chyba tylko kury w gospodarstwie rolnym.

Gość hjvfhjhvgjvghj
Pewnie sztuczny kurczak wypadł komuś z koszyczka.

Gość domek na prelllliiiiit
sprobuj po malutkim kawaleczku mu dawac tego robaka. poczytaj w necie, mzoe zadzown do jakiegos weta? telefonicznie duzieli ci porady. szkoda malego, mam nadzieje,ze sie uda!:)

Gość dokładnie Znachor
bo jest w szoku, wystraszony. musi się troszke oswoić z nowym miejscem. mam nadzieje, że zacznie jeść :(

Gość Baron Justin de Vcipeval
ja tez kiedys odchowalem pisklaka (wrobelka). to wymaga duzo cierpliwosci i poswiecenia ale az na sercu sie cieplo robi jak taki ptaszek rosnie.