Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchniakuchniaaaa

Ciasto francuskie nie chce się upiec! Pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość kuchniakuchniaaaa

Nigdy nie robiłam pieczeni w cieście francuskim. W przepisie jest napisane, że należy piec około 30 minut w 200 stopniach. Ja piękę już 45 i nadal jest surowe i miękkie :O O co chodzi????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchniakuchniaaaa
A no tak, wiedziałam, że o czymś zapomniałam :O Bardzo zabawne. Ktoś ma jakiś pomysł? Nie wiem co robię nie tak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość No to może ja napiszę
Czy to jest kupne ciasto ? Pieczeń jest nim owinieta ? I w jakiej temperaturze pieczesz ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchniakuchniaaaa
Tak, kupne mrożone ciasto. Farsz owinęłam ciastem. Tak jak napisałam piekę w 200 stopniach- tak było wg przepisu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pasinda 036
czekaj cierpliwie, najlepiej termoobieg i 250 stopni, może masz za słabą temperaturę, wtedy piecze się i piecze....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pasinda 036
doczytałam:) 200 to zdecydowanie za niska temp. często spotykam ją we francuskich przepisach ale posłuchaj mnie i daj na 250

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×