Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaktozrobbbić

Jak się ubierać by wyglądać młodziej ? Pomóżcie

Polecane posty

Gość jaktozrobbbić

Mam 23lata, niestety mam taką urode ze wygladam na więcej, często nie śpie po nocach ucząc sie, do tego pracuje ,sucha skora. Efekt tragiczny. Od zawsze wygladalam powaznie. Ludzie mi dają ok 28lat :O w co się ubierać? Jakie kolory, kroje, makijaz? Jestem niewysoka, szczupla, dosc jasna skora, czarne (naturalne) wlosy do ramion ,brwi rowniez ciemne. Oczy piwne, ostre rysy twarzy. Nie wiem jaką mam budowe ciała, raczej typowy klocek, masywne nogi ,szerokie biodra i ramiona, wcięcie w talii malo widoczne.

Gość ohahmarianna
Zrezygnuj z czerni. Postaw na jasne beze, krem. Mozesz poeksperymentowac z modnymi w tym sezonie pastelami, zobacz tu: http://llovereligion.blogspot.com/2012/04/stylizacje-na-wiosne-landrynki.html Czarne wlosy moga postarzac, moze zdecyduj sie na naturalny odcien brazu? W makijazu postaw na dobry podklad nadajacy zdrowy koloryt cery i korektor pod oczy. Troche rozu na policzki, odrobina pudru rozswietlajacego. Na codzien cienie w naturalnych odcieniach, blyszczyki, niewielka ilosc dobrej maskary. A w co sie zazwyczaj ubierasz? Moze dodatkowo postarzasz sie strojem?

Gość dffffffffff
ona wygląda młodo ? HAHAHA

Gość alabala
Czarne włosy postarzają, a skoro sama napisałaś, że niedosypiasz, to mogą sprawiać, że będziewsz wyglądać ponuro. Na pewno zrezygnuj z ciemnych kolorów. Tak jak ktoś wyżej napisał, pobaw się pastelami (ale z umiarem, najlepiej np mieć bluzkę w odcieniu pastelowym, ale dół stonowany, bądź odwrotnie). Kremy, beże, delikatny szary. Po takie ciuszki sięgaj. :)

Faktycznie warto zainteresować się innymi kolorami niż czarny. Również na włosach (dodaje lat, powagi, podkreśla bladość skóry, wyostrza rysy). Zwróć uwagę na swoją cerę - zmęczenie nadaje jej ziemisty kolor. Jeżeli założysz beże itp., tylko go podkreślisz. Idź do sklepu lub kumpeli i przymierzaj ciuchy w różnych kolorach - sama zobaczysz czy lepiej wyglądasz w pastelach, czy bardziej ci do twarzy w intensywnych barwach. Jeżeli od razu nie chcesz zmieniać całej garderoby zainwestuj w kolorowe dodatki - szale, topy itp. Kolor jest na czasie - baw się nim.

Gość bluuuuuuuuuuuuuu
Najbardziej odmładzają typowo dziecięce kolory : pastelowe zwłaszcza błękit , róż , odcienie żoltego ,szarego albo intensywne ostre kolory czerwony w stylu Ferrari , śnieżna biel . Pojdz z kims do sklepu i sprawdz KAZDY kolor, wiekszosc ludzi niestety boi sie kolorów :( i w tym tkwi pewnie twoj problem. Wybierają czerń, brąz ,bęż ,zgniłą zielen bo to kolory bezpieczne ,do wszystkiego pasują ale jednoczescie stajemy sie niewidzialni . Wystarczy rozejrzec sie na ulicach...