Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhnyhjyhjyhj

czy moge dac roczniakowi serek czosnkowy z lidla?

Polecane posty

Gość jhnyhjyhjyhj

na kanapkę? czy za wczesnie?

Gość mlesia z cysia
Ja bym poczekala,na czosnek chyba ciut zbyt wczesnie :)

Gość regerg
Chyba żartujesz? To na pewno nie czosnkowy tylko z aromatem czosnkowopodobnym. A czosnek to ja dziecku dawałam już gdy było młodsze. Odrobina do zupy z mięsem, do szpinaku czy podobnych i maluch był zachwycony. Twarożki najlepsze są naturalne, z tym co sami dodamy: rzodkiewką, ogórkiem, kawałeczkiem ząbka czosnku, szczypiorkiem i co tam nam jeszcze pasuje.

Gość jhnyhjyhjyhj
nie z aromatem, tylko z czosnkiem skład:ser twarogowy, czosnek, sól, mączka chleba świętojańskiego, cebula, szczypior

Gość kkuiouio
nonie wiem autorko bo ja jak dawalam czosnek swojej 4 latce to potem miała kłopoty z żoóladkiem wiec uwazaj,nie masz nic innego zebu mu dac tylko ten serek?

Gość kkuiouio
*żołaądkiem

Gość gf3wq4t
czosnek mozna przed roczkiem, sprawdz na tabeli zywienia

Gość jkjkjiiijiiji
Ja mam roczniaka i je wszystko!! daję mu nawet świeżą białą cebulę na kanapki z serem i pomidorem,dziecko zdrowe,nie chorowało nigdy,a cebula ma wiele dobrego,Czosnku nie dawałam jako takiego świeżego,może w lecie jak bedą sałatki,co do serków daję rózne,ale zazwyczaj białe bez soli typu ,,Bieluch,,.

Gość ee tam - pewno sra do
z kauflanda mozesz z lidla nie

Gość kkuiouio
a nie boisz sie o brzuszek skoro w składzie jest czosnek,cebula,szczypior,same ciazkostrawne.

Gość Oj tam
Mam przy sobie listę pokarmów i skłądników które może dostać juz 11 miesięczniak i jest tam również czosnek i cebula , jednak wiadomo że nie codziennie i w małych ilościach. Jak kupowałam słoiczki to czosnek w malutkich ilościach było już w daniach od 8 miesiąca, uważam jednak że z takich gotowych serków lepiej zrezygnować i kupić kawałek porządnego świeżego twarogu i zmiksować z czosnkiem albo z pomidorem. Ja nie mieszkam w pl i praktycznei wszystko co dziekcu kupuję to produkty bio i tak też jest z białym serem który podaję z pomidorem , nacią pietruszki lub rzodkiewką (córka ma 14 miesięcy) a sam serek biały dostaje odkąd skończyła 11 miesięcy. Od jakiegoś czasu w polskich sklepie kupuję normalny kawałek półtłustego twarogu i małej również smakuje natomiast takich gorszej klasy serków kanapkówych bym nie kupowała dla tak małego dziecka , taki serek to mogę sama zjeść na kanapkę choć i tak wolę normalny ser biały w kawałku niż z kubka.

Gość Autorko lepiej sobie darować
bo w tym wieku dziecko potrzebuje wapnia i białka z prawdziwego oryginalnego twarogu. Ja kupuję swojemu roczniakowi własnie kawałek sera białego i to jest tylko jego serek a my z mężem właśnie takie w kubkach jadamy bo jednak drogia jest dobrej jakości zywnośc ale dziecko musi mieć dobre rzeczy i koniec.

Gość regerg
Czterolatka mogła mieć problemy z żołądkiem bo bez przyzwyczajenia organizmu dostała nagle tego czosnku za dużo. Ja też tak miałam: jak mi mama dowaliła syropem z czosnku to skręcało mnie z bólu. Dotąd to pamiętam i do czosnku długo miałam uraz. Dlatego też dawałam swojemu maluchowi po odrobince, od kiedy właśnie wg tabel można czosnek wprowadzać do diety. Po prostu zmiażdżyć np ćwierć małego ząbka i dodać do zupy, mięsa, szpinaku... to co innego.