hejmalutka 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 Hej :* Jestem na 17 tabletce antykoncepcyjnej (moje pierwsze opakowanie) . Co chwile mam plamienia ... nie wymiotuje itp, wszystko dobrze, tylko te plamienia .. czy to jest normalne ? przed wczoraj uprawiałam sex z moim chłopakiem bez zabezpieczenia(nie doszedł we mnie !) a dzień po czyli wczoraj znowu zaczęłam plamić .. :( (pierwszą tabletkę wzięłam pierwszego dnia okresu+ dodam mam 17 lat) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hejmalutka 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 może któraś z Was by mi pomogła ... na ulotce niby pisze że nawet przez pierwsze 3 opakowania można plamić... no ale wolałabym się dowiedzieć jeszcze od kogoś, że to normalne .. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 Skoro jest napisane w ulotce, że normalne to czego jeszcze oczekujesz? :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hejmalutka 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 Po prostu jest to dla mnie trochę dziwne ... moje pierwsze opakowanie w życiu ... więc dlatego pytam inne dziewczyny/kobiety ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaskaa23a 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 hej,mi sie wydaje ze to normalne, jak ja bralam pierwsze opakowanie to przez 2-3 tyg mialam plamienia a potem przeszlo, dodam ze chyba w ulotce bylo napisane czy ginekolog mi mówił ( nie pamietam juz) ze na poczatku brania tabletek trzeba sie dodatkowo zabezpieczyc bo organizm sie przyzwyczaja czy cos takiego...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hejmalutka 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 nie.. jeżeli się weźmie pierwszą tabletkę w pierwszy dzień okresu to jest się zabezpieczonym od razu ... tego akurat jestem pewna .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaskaa23a 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 ja juz nie pamietam, bo tez zaczynalam brac jak mialam 17 lat, pare lat temu odstawilam wiec juz nie wiem jak to jest he ale plamienia sa normalne na poczatku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekspert_po_72 Napisano Maj 18, 2012 Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach