Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężaróweczka....

Wicie gniazda, czy do porody już blisko?

Polecane posty

Gość Ciężaróweczka....

Włączył mi się sygnał wicia gniazdka, prawie zaczynam 9 miesiąc. Dzisiaj mąż nie mógł się nadziwić i prosił abym się oszczędzała, bo zrobiłam porządek we wszystkich szufladach w domu i spakowałam torbę do szpitala. Od 3 dni piorę i porządkuję rzeczy dla dzidziusia. Czy to prawda, że takie działanie mimo ogromnego brzucha i niezgrabności jest oznaką zbliżającego się porodu? Na ile czasu przed się on włącza?

Gość sdfghjgbvcccccccc
tak, miałam tak w 9 miesiącu. Urodziłam w 40 tc czyli normalnie. Ale ostatnie 3 tyg ciąży to było ciągłe wicie gniazda.

Gość sdfghjgbvcccccccc
tak, a propo też w kwietniu :)

Gość uuuuuuukiii
ja tak miałam kilka dni, dodatkowo miałam w głowie że musze kupic pościel do wózka (nie wiem teraz po cholerę) i jak rano kupiłam, tak wieczorem odeszły mi wody, było to w 37 tc

Gość jdnjdnjdn
Ja już w 7 miesiącu miałam spakowaną torbę tak na wszelki wypadek i skompletowane wszystko , jedynie łóżeczko zgodnie z zabobonem mojej mamy i tesciowej stało zapakowane aż do porodu:). U mnie praktycznie nie było syndromu wicia gniazda jedynie trzeźwy rozum by mieć ta torbę w razie czego choć i tak urodziłam w 42 t.c :D a zamiast tego szału na sprzątanie miałam takiego lenia do samego porodu że aż wstyd i wogóle mi się nic nie chciało robić ...cóż praktycznie wszystko było przygotowane już w 7 miesiący więc może dlatego dałam sobie na luz:D

Gość regerg
Ja urodziłam bez takiego czegoś. (Może jak kobieta pracuje, to się tak nie wczuwa). Natomiast moja suki mają coś podobnego co cieczkę, przy ciąży urojonej.