Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotlet schabowy z jajkiem

sprzedam psy

Polecane posty

no nie trafilas nie takie troche bo od dziecka i nic mi sie nie poprzewracalo nigdzie z tego co widze wszystko jest na swoim miejscu.

Gość ihuhzttr
ja na autorke zadnego wyroku nie wydalam :O to mychol tu gledzi ze ma nadzieje ze ktos odpowiedni ten temat przeczyta i autorka dostanie duza kare. Moze mychol rzeczywiscie to byla wpadka? psy sa do wgladu,a ty chyba nawet nie masz pojecia ile kosztuje utrzymanie 4 malych psow...

Gość ihuhzttr
no dobra ale co powiecie na takie ogloszenia???? Zgodnie z ustawą piesek jest oddawany za darmo, nowy włoaścieiel ponosi koszty weterynaryjne. Zapraszam do odbioru szczeniaczków rasy shih tzu. Cena dotyczy kosztów poniesionych w wyniku porodu, szczepionki i odrobaczenia, karmy Royal, środków czysości oraz odchowu szczeniaka. więcej informacji pod numerem 603-640-304 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20711169_szczeniaczki_rasy_shih_tzu.html

Gość ihuhzttr
i co to tez jest nielegalne??? takich ogloszen jest mnostwo

ustawe da sie latwo obejsc wiec nie w tym rzecz po co brac takiego psa? Dlaczego wezmiesz takiego zamiast psa ze schroniska? Przeciez to to samo. Pies to pies nie powinno sie ich rozdzielac na lepsze i gorsze przez rase jesli chodzi nam o psa do kochania, czyz nie?

"no dobra ale co powiecie na takie ogloszenia????" Jeden z punktów ustawy mówi : "Zabrania się rozmnażania psów i kotów w celach handlowych" czyli teoretycznie nie można rozmnażać, ale sprzedać już tak np ciocia rozmnaża, oddaje komuś za darmo a ktoś sprzedaje. Problem w tym, że osoby które policja odwiedza nie znają prawa i pierwsza ich reakcja to strach, wpuszczenie na posesje i oddanie wszystkich psów ..

Gość Gość
ihuhzttr - szczerze to dałem kuzynowi obydwa małe psy. Chciał mieć psy, wprowadzając się do nowego domu. Ma je do dziś, mają po 9 lat i myślę że pożyją jeszcze spokojnie z 5-6 lat, może i więcej. Kotki tez nie upilnowałem zanim przeszła sterylkę :D Ps. Realia Polski zachodniej, albo większych miast, są całkowicie inne niż zaplecze wschodnie Lublina, czy jak u mnie na podkarpaciu. Tu nikt by nawet na coś takiego nie zwrócił uwagi, mimo że byłby niby przedstawicielem prawa. TOZ ?????? Tu chyba nikt o tym nie słyszał. Tak z innej beczki. Ostatnio szukaliśmy jednego łosia który przeszedł na Ukraińską stronę. Nadajnik pokazywał, że wszedł na teren wsi. Dzień, dwa......................... Oczywiście znaleźli go rozpłatanego na części w chacie. Ustrzelili go polacy, chcąc zarobić na biedzie tutejszej. W Ukraińskich wsiach nie uświadczysz bardzo gołębia ( pozjadane ), nie mówię już o zającach, sarnach.

''Bo ludzie wolą wychować sami psa i mieć wpływ na jego charakter. Mają małe dzieci i nie chcą ryzykować z dorosłymi psami ze schroniska. '' bardzo dobry argument, przyznaje. Jednak dla chcacego nic trudnego, w schroniskach jest rowniez mnostwo mlodych psow lub w wieku szczeniecym, mozna poszukac w kilku badz poczekac. Moja znajoma wlasnie tak nabyla psa - nie bylo szczeniat a byla zdania co powyzej wiec poczekala. Po czterech chyba dniach otrzymala telefon, ze ktos zostawil pod schroniskiem dwa maluchy i swojego ma do dzisiaj :)

Gość Gość
Ostatnio jeden inteligent stwierdził, że jest nadwyżka wilków w bieszczadach i na podkarpaciu i prawdopodobnie przepchną odstrzał.

Gość ihuhzttr
tzn ze je zastrzela? dlaczego?

Gość ejbisi19866
Mychol - brawo, podpisuje sie obiema rekami pod tym co piszesz. Niestety uplynie jeszcze wiele lat zanim ludzie zrozumieja ze pseudohodowle to krzywda dla zwierzat... Ja tez staram sie edukowac kogo sie da, ale czasem az rece opadaja. Ludzie, tu naprawde chodzi wylacznie o dobro zwierzakow. Jak was nie stac na rasowego psa, to uszczesliwcie kundelka ze schroniska. A takie osoby jal autorka topicu tylko sprawiaja ze tych kundelkow w schroniskach jest jeszcze wiecej.

Gość Gość
Dlatego że im się to bardziej opłaca niż płacenie odszkodowań za owce, czy bydło. Wygodniej, szybciej.......................

Gość ihuhzttr
:( biedne wilki w sumie te owieczki tez biedne

Gość Gość
Ostatnio znalazłem taką mapkę i zastanawiam się...............................jaki imbecyl był jej autorem ???????????

miałam nie zabierać głosu, ale zabiorę oczywiście popieram Mychola, bo zalezy mi na dobru zwierząt sama kiedyś miałam bokserkę z targu, sprzedawca miał jednego, ledwo żywego szczeniaka całe życie miała problemy zdrowotne, ile kasy na to poszło - nawet nie wspomnę, bo tez i nikt nie liczył dożyła starości, ale u nas miała wyjątkowo dobrze i była wyjątkowo kochana mam nadzieję, ze kiedyś w końcu prawo polskie będzie przestrzegane w całej Polsce, a nie tylko w zachodniej co do przypadkowego zaszczenienia bokserka żyła prawie 10 lat, nie była wysterylizowana (w tamtych czasach to była nowość i fanaberia), w ciąze nie zaszła jak sie, to można sukę upilnować te 2 x po 3 tygodnie w roku ale to trzeba mieć mózg w czaszce, a nie plewy

Gość Gość
http://bi.gazeta.pl/im/2/8296/m8296562.jpg mapka rozmieszczenia wilków w polsce Co do psów. Mam np.Mastifa Hiszpańskiego - pies pochodzi z jednej z najbardziej renomowanych hodowli w europie, po wybitnych przodkach. Nigdy go nie wystawiłem, a chcę by pokrył sukę z rodowodem i co wtedy ?

Gość lolikko
"Psy nie były planowane, ponieważ suka miała zawsze suchą sterylizację. Tym razem niedostała zastrzyków, z powodów niezależnych ode mnie. Możecie na mnie wieszać psy. Biorąc psa ze schroniska również wnosi się opłatę. Jeżeli ktoś uważa, że 200zł to wygórowana cena za opiekę, szczepienia i odrobaczenie to jest wielkim idiotom." Autorko, nawet nie wiesz jak się mylisz. W schronisku płaci się "co łaska" i nie jest to przestępstwem, poczytaj o tym. A udupiona będziesz i ja tego dopilnuję. Nie popuszczę, przekonasz się. Ktoś wcześniej pisał że już Cię zgłosił do lubelskiej policji, ale dla pewności ja też to zrobię. I nie tylko tam. Policja wręcz bardzo zachęca by zgłaszać takie przypadki. Czekaj więc, za kilka tygodni dowiesz się, że nie uszło Ci to na sucho. I nikogo nie będzie interesowało, że psy rozmnożyły Ci się przypadkiem.

a t asuka z rodowodem to hodowlana? czy taka sama jak pies? właścicielowi suki po co te szczeniaki? abstrahując oczywiście od tego, że ich sprzedaż będzie nielegalna a z tymi wilkami... najlepiej byłoby wyłapać "nadliczbowe" watahy ze wschodu i wywieźć je na zachód kraju, tylko komu się chce... najłatwiej wystrzelac i jeszcze mieć z tego radochę nie rozumiem "szczytnych idei" myśliwstwa, tej przyjemności z zabijania dla mnie myśliwi - zabijający dla przyjemności i z przyjemnością - to ludzie pokrzywieni psychicznie nie chciałabym mieć z nimi nic wspólnego

Gość Gość
Ewa33 - ja chce mieć psy po nim. Wszystkie szczeniaki będą dla mnie, jeden pies dla ojca. Mój pies jest wybitny w swojej rasie a i suka jest niebagatelna. Sprawdził sie jako pies lawinowy, jako pies tropiący, jak i pogromca wilków. Takie geny nie powinny się marnować. Dookoła mordują zwierzęta, ludzie mordują się nawzajem i jaki z tego morał ? Patrzymy, oglądamy reportaże, podniecamy się chwilowo, krzyczymy wręcz OJEJ< JAKIE TO STRASZNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Potem wracamy po prostu do przerwanej kolacji.

Gość non perrectee
Co za pokurwione kurwiszcze na tym forum. Cichojebliwe ździry. Mychol jest pojebana

Gość Gość
No i mówiłem. Wszyscy wyrok już wydali na autorkę.

Gość 14124214
autorko, za jakiś czas zgłoszę się do Ciebie z zamiarem kupienia psa ale nie będę tym kim będziesz myślała że jestem

Gość ihuhzttr
SS nie wszyscy.... Gdyby mychol nie zaczela sie wymadrzac jak zwykle nie byloby takiego rabanu,to ona tu wszystkich podpuscila z tymi chorymi teoriami Autorko a ty sie nie martw,napisz sobie ogloszenie ze oddasz te psiaki ale wszystkie oplaty inne ponosi nabywajacy :P

Gość edytaa.......22
"Ustawa ma eliminować tych pseudohodowców, którzy zarabiają na handlu zwierzętami. Nawet jeśli chodzi o parę psów, która trzymana jest wyłącznie do rozmnażania i co pół roku ma po osiem szczeniaków - powiedziała Agata Kondracka z łódzkiej Straży dla Zwierząt. - Co innego, gdy komuś oszczeniła się suczka i chce ROZDAĆ psiaki." Rozdać możesz. Sprzedać nie. Informacje o dodatkowych opłatach także są nielegalne.

Gość Gość
Widać i na mnie wyrok padł za rozmnożenie psa który nie stara się zostać championem. Otóż pies pracujący ma takie wystawy głęboko w d......... Ma za to wyśmienite rekomendacje i wyniki testów które stawiają jako psa użytkowego w pierwszym rzędzie. Pies typu mastif hiszp. powinien być psem pracującym, a nie rozpieszczonym typem z wystawy. Właśnie takie rasy najbardziej cierpią na rasowości.

"Gdyby mychol nie zaczela sie wymadrzac jak zwykle nie byloby takiego rabanu,to ona tu wszystkich podpuscila z tymi chorymi teoriami" Właśnie. JAK ZWYKLE. Zawsze pisze to samo w KAŻDYM temacie o psach ! Zupełnie nie rozumiem po co. Jest dogomania i pewnie inne fora nawiedzonych ..