Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotlet schabowy z jajkiem

sprzedam psy

Polecane posty

w Niemczech jest zupelnie inna bajka. W schronisku za psa musisz dac nawet i 400euro, za rasowego z hodowli jeszcze wiecej. Sek w tym, ze przynajmniej nikt kogo rzeczywiscie na zwierze nie stac nie wejdzie w jego posiadanie. Tu jest w ogole inaczej jesli masz psa, ktory wazy powyzej 40 czy 50kg musisz przejsc z nim testy psychiczne i zdobyc uprawnienia do jego posiadania.

Gość hjkjgbjkfj
Podbijaj Mychol podbijaj dalej.

Gość oisjdc
psa do kochania gdzie niby nie liczy sie wcale wyglad rasa i jedno jadro to powinno bracsie ze schroniska !!!!!!!!!!!

Psy nie były planowane, ponieważ suka miała zawsze suchą sterylizację. Tym razem niedostała zastrzyków, z powodów niezależnych ode mnie. Możecie na mnie wieszać psy. Biorąc psa ze schroniska również wnosi się opłatę. Jeżeli ktoś uważa, że 200zł to wygórowana cena za opiekę, szczepienia i odrobaczenie to jest wielkim idiotom.

a dlaczego nie mam podbijac? Zarowno sprzedaz jak i kupno psa z niezarejestrowanego miotu jest nielegalne wiec tym bardziej wieksze szanse, ze przeczyta to ktos odpowiedni ;)

Gość Oczywiście że
do Mychola: Moja znajoma ,niemka kupiła dobermana w Polsce poniewanz tutaj mógłbyć z obciętym ogonem i uszami.

i nie chodzi o to czy psy zostana zabrane czy nie bo policja baaardzo chetnie sie interesuje takimi przypadkami, dlatego, ze sa za to wysokie mandaty ;)

Twoja znajoma jest w takim razie baardzo niedoinformowana, gdyz w Niemczech kopiowanie uszu i ogona zostalo zabronione o wiele szybciej niz w Polsce, jeszcze przed 1990 rokiem, zaraz sprawdze i napisze dokladnie jak chcesz.

Gość jubzfr
Dupa blada Mychol.jezeli autorka udowdni ze byla suka zawsze sterylizowana to nic jej nie zrobia.a kase chce za zwrottylko za weterynarza i opieke.Poczytaj teraz wszedzie ogloszenia ,wszyscy takie pisza :P oddam za koszty opieki bla bla bla I nie badz taka zawistna mychol...wszystkich psow swiata nie uratujesz a lepiej zeby te znalazly domek za 200 zl niz oddane za darmo pojda do niewiadomo ilu rak i nie wiadomo kto co z nimi zrobi

Gość Gość
Tak to czytam............. Myślisz Mysia, że polską policję to zainteresuje ? Chyba nie te realia.... Zawsze można sprawdzić w jakich warunkach są psy trzymane, jak wyglądają rodzice. Ta ustawa ma jednak wiele minusów. Teraz więcej psów trafia do schroniska, albo w worku do rzeki.

juz mam w 1987r zostalo zabronione. Co wiecej od roku 2002 nie wolno wystawiac psow z kopiowanymi uszami/ogonami bez roznicy czy sa to psy z DE czy z kraju w ktorym to zabronione nie jest.

Gość Oczywiście że
Luudzie.Każdy szczeniak ,niezaleąnie od rasy ,wymaga takiej samej opieki/kosztów/do momentu znalezienia nowych właścicieli następnie cena na rynku zależy od rasy/popytu na daną rasę.I jeśli jedni zarabiają to inni tracą.Po prostu rynek.

Gość jubzfr
no wlasnie a w schronisku w pl ,brud,smrod kila i mogila jakas masakra co tam sie dzieje,biedne te zwierzeta..Mychol to by chyba wolala zeby autorka je utopila albo do schroniska oddala,widac ze jestes z de, totalnie niemiecki tok myslenia,chyba pobyt w tym kraju ci nie sluzy

Gość Gość
Mysia widzę, że nie rozumiesz specyfiki polskich realiów na peryferiach. Po wsiach biega pełno szczeniaków, kociaków. Obok mieszkają policjanci ( z autopsji ) i jakoś nikogo to nie rusza. Jaki mandat ? ............ Mysia to nie duże miasta. Jeszcze jak właścicielka spod Lublina, czyli też wschód................

no wlasnie, wlasnie. Skoro te schroniska takie brudne i przepelnione i okropne to po co ten ''rynek'' ? Nie lepiej te schroniska oproznic zamiast kupowac psy z pseudohodowli czy hodowli? Ktos wyzej dobrze napisal jak sie szuka psa do kochania to nazwa rasy w ksiazeczce zdrowia nie jest do niczego potrzebna. Po prostu jestem przeciwna rozmnazaniu bezsensownie zwierzat dla zarobienia pieniedzy kiedy wlasnie takie macie schroniska jakie macie. Zobaczcie jak wygladaja one na zachodzie. Nie wstyd wam za podejscie? Jesli ktos pseudohodowle nazywa biznesem to ma cos z glowa nie tak, jesli go nie wzrusza cierpienie zwierzat w tych miejscach. I nie pisze tu o autorce a ogolnie. Bylam, jestem i bede temu przeciwna. Chcesz psa do tulenia to wyginaj do schroniska a ludzi, ktorzy rozmnazaja psy dla pieniedzy omijaj szerokim lukiem, bo watpie by interesowalo ich psie dobro.

SS ja to rozumiem, tylko wlasnie cala masa ludu w tej zaciemnionej i zacofanej gdzieniegdzie Polsce tego nie rozumie i zamiast rozwiazywac problem ''brudnych i przepelnionych'' schronisk patrza obojetnie na bezpanskie psy, na pseudohodowle itd ja nie zamierzam. i wole swoje komus przekazac, bo byc moze sie ktos zainteresuje i chocby to miala byc jedna osoba to juz i tak jest wielki sukces.

Gość jubzfr
no ok Masz swoje racje mysia ale to co autorka ma wdl ciebie zrobic z tymi psami? i jezeli myslisz ze te 200 zl to duzo i sie zajebiscie wzbogaci to ja juz twoich postow czytac nie musze... A i niektorzy chca sobie wziasc malego pieska,w schronisku jest ciezko o takie...

Gość jubzfr
Mychol ty sie zajmuj pseudohodowlami w de tam gdzie mieszkasz,po chuj sie wymadrzasz na tym topicu?

Kazdy ma swoja godnosc ja dla wlasnego sumienia nie wzielabym pieniedzy a oddala za darmo. Z prostego powodu - szczenieta pojawily sie tylko i wylacznie przez moja glupote, nie zamierzam obarczam tym innych ludzi a koszta uznaje jako nauczke za przyszlosc. Coz, nie kazdy jest na tyle uczciwy. A pseudohodowca sie wlasnie tak tlumaczy jak autorka, skad wiec chcesz wiedziec czy nim nie jest? Ciezko mi uwierzyc, ze utrzymanie psow to 800zl tu nie ma specjalistycznych przegladow jak przy psach z hodowli, jedynie odrobaczenie (40zl?) zastrzyki pierwsze, mysle, ze w 300-400zl by sie zamknela z wydatkami. Pytanie ile psy maja teraz tygodni? Bo jesli 6 to za wczesnie by je oddawac, musza miec ukonczone 8-9 tygodni.

Gość Gość
O.K Mysia. Kiedyś miałem sukę wilczaka - rodowodową. Zdarzyło się że suka uciekła - " pęd miłości " szczyt cieczki. Los chciał, że trafiła na wiejskiego wilczura. Z tej przygody wyszły 2 piękne szczeniaki. Według Was tez byłbym kimś kto rozmnaża i handluje psami, ponieważ szczeniaki musiałem wydać z racji posiadania innych psów.

Gość tak tak mychol
no kurwa mac,na serio widac zes polska niemka,wielka pani z dupy i byleby "swojemu" noz w plecy wbic,taka zawistna z ciebie suka bo inaczej tego nazwac nie moge

Gość ihuhzttr
SS no wlasnie ale ty je sprzedales czy oddales??? tak szczerze

SS wlasnie nie. Nie uwazam, ze taki prawdziwy wypadek jest na rowni z wyrachowanym pseudohodowca. Ale korzystanie z wypadku i zarabianie na tym (znowu nie musi to vbyc autorka) to juz co innego, prawda? Nikomu nic w plecy nie wbijam, zawisc to troszeczke inna cecha niz ta ktora masz na mysli podejrzewam ;)

ps. zarabianie to nie sam zwrot kosztow ale to chyba wiecie Wielcy Polacy? ;)

Gość Gość
Tak ale nikt z Nas nie wie kim jest autorka i jakie ma intencje, a została oskarżona i osądzona. Nie bronię jej, ale wydaliście na nią wyrok. Przynajmniej nie osądzajcie, nie znając sedna sprawy.

Gość ihuhzttr
mychol ja akurat nie z polski:P i znam tu takie jak ty,pobylas troche w "innym swiecie" innych realiach i ci sie w dupie poprzewracalo .W pl nigdy nie bedzie tak jak w de!!!

Autorze od 1 stycznia zmieniło się prawo i nie możesz sprzedawać psów nie będąc zrzeszonym w organizacji kynologicznej. I radzę ci uważaj, bo "miłośnicy" zwierząt robią różnego rodzaju prowokacje tzn umówisz się z klientem a przyjedzie straż dla zwierząt z ekipą telewizyjną.

nie osadzalam jej ani nie stwierdzilam jak bylo. Pierwsze co to zapytalam dlaczego rozmnozyla a potem jeszcze napisalam, ze wlasnie moze byc wzieta za pseudohodowce przez kogos, bo oni uzywaja takich wymowek.