Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiowyproblem

Ulewanie...prosze o rade

Polecane posty

Gość mamusiowyproblem

Mój synek ma 4,5ms praktycznie od urodzenia karmiony jest mm i strasznie ulewa, będąc u lekarza mówilam wielokrtonie o tym i za każdym razem słyszalam ze dziecko ma jeszcze niewykształcony układ pokarmowy...synek ulewa tylko i wyłacznie mlekiem,próbowalismy karmic go w róznych pozycjach, odbijac takze w róznych pozycjach i nic;/ potrafi zwrócic wiekszosc zjedzonego mleka;/ na wadze przybiera prawidłowo ale takie ulewnie jest strasznie meczace i dla niego i dla nas...Móze któras mama miała takie problem i moze cos poradzic? Mleko zmienialismy 3 razy i zawsze jest to samo...

Nam proponowano wiele rozwiązań - zmiany mleka (na zagęszczane, nie pamiętam już dokładnie), uniesienie części głowowej materaca nieznacznie do góry itp. A prawda jest taka, że nic nie skutkowało - ulewanie ustąpiło samo z czasem i tyle :)

U nas bardzo, ale na serio bardzo na ulewanie pomógł nutramigen . kiedyś można było go kupić bez recepty, obecnie jest na niego neistety potrzebna recepta! ja dosypywałam małej do mm dosłownie 2-3 miarki (a w przepisie było, że niby powinnam 7), ale mleko i tak było wystarczająco gęste i mała nie ulewała! a wcześniej masakra! wydawało mi się, że ona wszystko co wypiła to ulewała :o

A próbowailście mleka AR? Z danego typu jakie dziecko w tej chwili pije np bebilon ha, nan ha itd? Jeśli tak, a nie było poprawy spróbujcie podać do mleka zageszczacz (bez Rp) Nutrition, znajdziecie w aptekach. Mozna go stosować bez ograniczeń wiekowych, jest dla dzieci tupowo ulewających w wrecz chlustajacych i z refluksem ż-p. Zalecil go mojej córce jak miala nieco ponac 3msc, za przeproszeniem rzygała dalej jak widziała, na leżąco jak była to wrecz fontanna z mleka byla, ptrafilo sie tak zdarzyć nawet na niedługo przed kolejnym karmieniem. Miała refluks. I nie skaczcie tak z mlekami na wlasną ręke już, bo dużo tych zmian.

Sory, literówke z rozpedu zrobiłam w chodzilo mi o np bebilon AR, nan AR itd a nie ha (dla alergików). Choc niektórym tez ha pomaga, mówił nam tak dr ma to zwiazek z tym ze jest mniej obciazające dla żołądka i wtedy gdy przewód pokarm jest nierozwiniety do konca - pomaga (przewaznie) a jeśli nie to właśnie sa mleka ar i zageszczacze np ten nutrition (sa tez inne ale na Rp juz np debridat).

Gość mamusiowyproblem
to lekarz kazał nam próbowac z róznymi mlekami... we wtorek wykupie ten nutrition zobaczymy czy cos pomoze,...

Gość mój lekarz kazał
zagęszczać mleko preparatem o nazwie NUTRITON koszt ok.25zł,starcza na 3tyg. i problem znika:) Polecam jak najbardziej... Aha jest bez recepty i na opak.są wszystkie inf.jak robić mleko z tym.