Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwietniowamamma

pierwsze bóle porodowe

Polecane posty

Gość kwietniowamamma

Termin mam za 4 dni i wczoraj wieczorem tak mnie bolało podbrzusze, że nie mogłam ani chodzić ani leżeć... Zaczęłam się stresować, że coś się zaczyna, ale rano wszystko ucichło... Jak wyglądają pierwsze bóle porodowe? Czy to jest stały ból czy raz na jakiś czas łapie i puszcza? To moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać, a termin już blisko i coraz bardziej o tym myślę...:/

Gość MalaMi 85
ja nie mialam pierwszych boli tylko odrazu si\e wszystko zaczelo, podobno jak brzuch zaczyna twardniec to pierwsze oznaki

Nie miałam bóli przepowiadających. Po prostu rano dostałam skurcze i jak się znacznie nasiliły (pod względem częstotliwości oraz bólu) to pojechaliśmy do szpitala. Nie denerwuj się - lekarze radzą, by zaczekać aż bóle będą silne - szkoda siedzieć długo w szpitalu (bo większość pierworódek ma jednak długą pierwszą fazę porodu). Będzie dobrze - głowa do góry.

Gość kwietniowamamma
Salianka a te pierwsze skurcze to jakie uczucie? Ból pojawiający się co kilkanaście minut? Nie jest to ból stały tylko przechodzi i wraca tak?

Gość anika 28047
pierwsze skurcze moga byc nawet co 20 minut .... oznaka jet to ze sa regularne - np co 20 potem co 18,15 itp. moze wskocz do wanny ? relax , nie martw sie nie przegapisz porodu .... moze oejsc czop sluzowy podbarwiony krwia - ale nie zawsze - oj no kazdy ma inaczej ..... bedzie dobrze

Gość kwietniowamamma
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, wiem że porodu nie przegapię tylko nie chciałam się stresować każdym bólem, bo ostatnio coraz częściej go odczuwam w kroczu ale to pewnie główka naciska...

Gość MalaMi 85
a brzuszek twardnieje

Gość kwietniowamamma
Tak twardnieje ale od czasu do czasu i nie boli tylko czuję takie napięcie

Gość asdfasdfasdfasdfasdfa
mnie tez twardnieje i kłuje tak jak na okres, mam 38 tydz ciazy

Możecie dla odprężenia wziąć ciepłą (nie gorącą) kąpiel. Zrelaksuje was, złagodzi bóle. Pierwsze bóle były znośne - podobnie bolało mnie podczas okresu, o ile takie porównanie ci pomoże. Z czasem było coraz gorzej. Lekarz, już na porodówce, poradził mi, żebym następnym razem przyjechała jak bóle będą co kilka minut (np.co 5) - wtedy jest większe rozwarcie i automatycznie skracasz czas pobytu w szpitalu.