Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość damian tychy 28

Chinski czosnek czy gorszy?

Polecane posty

Gość damian tychy 28

Dotąd kupowałem tylko polski czosnek,bacznie przyglądając się etykietkom w marketach, mimo iż ten jest raz droższy od tego podobno chińskiego.Wyczytałem gdzieś że to niestety lobby producentów tego polskiego rozpowszechnia takie wiadomości wiadomo z jakiego powodu ....bojąc się tańszej konkurencji aby zapewnić sobie kasę i zbyt.Co wy o tym sadzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najlepiej kupić taki czosnek,ktory się dobrze krochmali.a to już nie ma znacenia,czy polski czy chiński.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość witaminkaa c
w dzisiejszych czasach wszystko jest made in china,a w pl tkwi przekonanie,że co chińskie to "goowno"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość primo voto@
a lubisz niebieski kolor? bo taka barwę przybiera chiński czosnek jak się go potraktuje octem albo sokiem z cytryny sądzisz, że to naturalne czy reakcja chemiczna z jakimś gównem na którym jest pedzony chiński czosnek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wygląda na to
Jak dla mnie, ten chiński nawet w połowie nie ma smaku tyle co polski.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość damian tychy 28
nie wiem czy to krochmalenie to kpina czy co sugerujesz?? nie wiem o co chodzi wyjaśnij?Natomiast na jednym z portali wyczytałem ze fioletowo niebieski to POLSKI niby dobry czosnek? więc jak to jest?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to nie jest kpina z krochaleniem,ale mnie zignorowałeś :/ no mówię,że polski czosnek rozpoznasz nie po kolorze!!ale po tym jak reagujewroztworu z krochmalem...a więc mianowicie weź jeden ząbek,rozetrzyj go na tarce i dodaj do krochmalu....jak czosnek zachowa nadal swój intensywny zapach,to znaczy że jet świetnej jakości i polski.jeśli zapach czosku zostanie zniwelowany przez krochmal,to masz do czynienia z bublem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chinski czosnek jest produkowany inaczej niz polski, w zwiazku z czym nie posiada bakteriobujczych i prozdrowotnych wlasciwosci polskiego czosnku Wloski czy hiszpanski nie jest taki zly, ale chinski to badziew. Chinskie rosliny podlewa sie a chinskie i niektore japonskie zwierzaki karmi sie rakotworczymi substancjami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a oglandałas film
to jest po prosty ina odmiana czosnku najzdrowszy jest czosnek niedźwiedzi jest najsilniejszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewf44t3y
Porównaj ząbek czosnku polskiego i chińskiego a odechce Ci się pisać beznadziejnych postów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×