Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość damian tychy 28

Chinski czosnek czy gorszy?

Polecane posty

Gość damian tychy 28

Dotąd kupowałem tylko polski czosnek,bacznie przyglądając się etykietkom w marketach, mimo iż ten jest raz droższy od tego podobno chińskiego.Wyczytałem gdzieś że to niestety lobby producentów tego polskiego rozpowszechnia takie wiadomości wiadomo z jakiego powodu ....bojąc się tańszej konkurencji aby zapewnić sobie kasę i zbyt.Co wy o tym sadzicie?

najlepiej kupić taki czosnek,ktory się dobrze krochmali.a to już nie ma znacenia,czy polski czy chiński.

Gość witaminkaa c
w dzisiejszych czasach wszystko jest made in china,a w pl tkwi przekonanie,że co chińskie to "goowno"

Gość primo voto@
a lubisz niebieski kolor? bo taka barwę przybiera chiński czosnek jak się go potraktuje octem albo sokiem z cytryny sądzisz, że to naturalne czy reakcja chemiczna z jakimś gównem na którym jest pedzony chiński czosnek?

Gość wygląda na to
Jak dla mnie, ten chiński nawet w połowie nie ma smaku tyle co polski.

Gość damian tychy 28
nie wiem czy to krochmalenie to kpina czy co sugerujesz?? nie wiem o co chodzi wyjaśnij?Natomiast na jednym z portali wyczytałem ze fioletowo niebieski to POLSKI niby dobry czosnek? więc jak to jest?

to nie jest kpina z krochaleniem,ale mnie zignorowałeś :/ no mówię,że polski czosnek rozpoznasz nie po kolorze!!ale po tym jak reagujewroztworu z krochmalem...a więc mianowicie weź jeden ząbek,rozetrzyj go na tarce i dodaj do krochmalu....jak czosnek zachowa nadal swój intensywny zapach,to znaczy że jet świetnej jakości i polski.jeśli zapach czosku zostanie zniwelowany przez krochmal,to masz do czynienia z bublem.

Chinski czosnek jest produkowany inaczej niz polski, w zwiazku z czym nie posiada bakteriobujczych i prozdrowotnych wlasciwosci polskiego czosnku Wloski czy hiszpanski nie jest taki zly, ale chinski to badziew. Chinskie rosliny podlewa sie a chinskie i niektore japonskie zwierzaki karmi sie rakotworczymi substancjami

Gość a oglandałas film
to jest po prosty ina odmiana czosnku najzdrowszy jest czosnek niedźwiedzi jest najsilniejszy

Gość ewf44t3y
Porównaj ząbek czosnku polskiego i chińskiego a odechce Ci się pisać beznadziejnych postów.