Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amaunet

dostalismy zaproszenie za slub i wesele kolegi iii

Polecane posty

Gość amaunet

jestem na nim umieszczona na drugim miejscu tzn, imie i nazwisko mojego narzeczonego i niżej moje, nie uważacie, że kultura nakazuje, żeby najpierw wymienić kobietę??

Gość amaunet
jak wypisywaliscie zaproszenia na wlasne sluby to tez tak robiliscie??

masz racje, moim zdaniem - umieszcza sie najpierw kobiete - proponuje przemilczec ten niekakt - tak bedzie bardziej elegancko;-)

Gość amaunet
no jasne ze nie bede im o tym mówić ale czuje się tak dziwnie, jestem trochę przerważliwiona jeśli chodzi o takie rzeczy, a nie chce o tym gadac "w realu" bo wezmą mnie za wariatke

Ą, Ę, bułke przez bibułkę....nie przesadzaj to że ktoś napisze tak czy inaczej nie powinno Cie uwłaczac, poprostu ktos wpisal tak a nie inaczej- pomyśl że może jesteś traktowana jako ta "2-ga"

Gość amaunet
no właśnie jakoś mi tak przykro, że jestem traktowana jako ta druga... to nasz wspólny kolega, takie ostentacyjne napisanie kobiety jako drugiej daje jasno to zrozumienia ze sie duzo mniej liczy dla osoby zapraszajacej

ale lepsze to niż " + os. towarzysząca" prawda ??Nie ma się co dasac trzeba iśc i sie świetnie bawic a co do problemu to zawsze możesz zwrócic im uwagę ale tak w żartach aby nie przyjęli tego że masz dasy

wiesz przyjmijmy ze popelnil nietakt i nie zrobil tego specjalnie "Johny_ze_stanów Ą, Ę, bułke przez bibułkę.... nie przesadzaj to że ktoś napisze tak czy inaczej nie powinno Cie uwłaczac, poprostu ktos wpisal tak a nie inaczej- pomyśl że może jesteś traktowana jako ta "2-ga" nie zgadzam sie - to ze dobre maniery sa w zaniku u wielu nie znaczy ze maja zniknac u wszystkich

Gość amaunet
kurcze my tez bierzemy slub w przyszlym roku i mam ochote napisac tak jak on napisal, jego a pod spodem jego zone, ciekawe czy mu bedzie milo, ale znajac zycie pewnie tego nie zrobie, ciekawe czy by to jakos skomentowal

tak ale wracając do tematu mogli napisac Jan Kowalski + Anna Nowaki wynika z tego jasno że zapraszający wie że sa parą ale bardziej zna Jana niż Anne, tak czy inaczej lepsze to niż napisanie + os. towarz.

Gość amaunet
no lepsze, ale to nie znaczy, ze zachowali sie wlasciwie wg mnie

o kurva chcieli ci zasugerowac że jestes babochłopem tylko w taktowny sposób!!!

To zależy, zazwyczaj pisaliśmy pierwsze kobietę, ale jesli zapraszałam np kolegę Tomka, którego znam od stu lat z osobą towarzyszącą np Renatą Jakąśtam to pierwsze był napisany oczywiście kolega bo zależało nam na jego obecności i było mi zupełnie wszystko jedno czy przyjdzie z ta Renatą czy z inną :) czyli można powiedzieć że kolegów i koleżanki pisaliśmy na pierwszym miejscu a ich osoby towarzyszące na drugim, a zapraszając małżeństwa zawsze kobietę pisaliśmy pierwsze :)