Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nowa

noworodek duzo spi, nie rzada jesc - pomocy

Polecane posty

Gość mama nowa

martwie sie,ze moj kilkudniowy noworodek ciagle spi, nie rzada jesc, jak bym nie wybudzala to jadlby 2 razy na dobe, ciagle spi i spi, jak sie dorwie do cycka, to znowu je i je, ale martiwe sie,ze potrafi tyle przespac, a nie czuc glodu

Gość Smigus Dyngus
Widocznie tyle potrzebuje,mnie polozna nie kazala wybudzac na jedzenie...Ty sie ciesz,ze mozesz odpoczac ,bo pozniej bedzie bardziej aktywny..

Gość mama nowa
kurcze, boje sie, ze nie dojada, bo w szpiatlu kazali wybudzac co 3 h

Gość grazyka :-)
Tez mi corka dlugo spala miedzy posilkami i mnie polozna kazala wybudzac w dzien max co 4 godziny ... ale w nocy pozwolic spac ile chce

Gość mama nowa
dzieki dziewczyny za wpisy jak to u Was, troszeczke sie usokoilam, ze to nie tylko moj maly taki spioch i niejadek

Gość Smigus Dyngus
Ja mieszkam w Uk i tutaj nie kaza wybudzac,jak dziecko glodne ,samo sie obudzi-proste..

Gość mamama27
hmm a mnie uczyli że nie wybudza się niemowlaka a noworodka trzeba - bo spada mu poziom cukru itd i nie ma sil żeby się obudzić - i kazali budzić co 3 godz i karmić - a przede wszystkim ważyć raz w tygodniu czy dobrze przybiera - i wtedy decydować ewentulanie żeby któreś karmienie nocne itd nie budzić

Gość MatkaNatura
Noworodka jednak powinno się wybudzać. Potem sprawdza się metoda przytoczona przez grazykę.

Gość jhajdh
No właśnie ja też uważałam, że nie ma co budzić noworodka ale znieniłam zdanie. Noworodka bym wybudzała bo podobno dziecko może nie móc się obudzić z głodu. Może nie mieć siły na obudzenie się. Zatem noworodka karmić co 3h.

Gość mama juz troche doswiadczona
ja corki nie wybudzalam. Z dwa razy sprobowalam - zalapywala takiego nerwa, ze szybciuto sie oduczylam. A tak to spala nawet do 6 godzin - pytalam lekarza, mowil ze ok dopoki przybiera dobrze na wadze. I to chyba jest najwazniejsze - dziecko bylo wyspane, a przez to od razu szczesliwsze.