Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama2dzieci2

Rozważania mamy-mam zamiar zaczac nowe zycie

Polecane posty

Gość mama2dzieci2

To taka moja spowiedz. Dzis zeganm sie ze swoim starym zyciem. Bede dazyc do lepszego. Mam 31 lat. Dwojke zdrowych dzieci-najstarsze 3 lata,najmlodsze niespelna pól roku skonczone studia, umowe o prace na czesc etatu-ale wiem, ze w sierpniu juz mnie zwolnia, mieszkanie z jakims tam w sumie niewielkim kredytem, meza z ktorym coraz czesciej sie kloce, 15 kg do zrzucenia, coraz mniej oszczednosci i wiele niespelnionych marzen i chyba ambicji. 10 lat temu bylam zwykla studentka, ktorej sie wydawalo, ze w wieku 30 lat bedzie w samym srodku zawrotnej kariery. Na studiach mialam wieksze stypendium naukowe niz dzis wyplate. Zycie zweryfikowalo moje plany i marzenia. Choc wiem, ze nie powinnam narzekac. Mam cudowne dzieci, rodzine (maz mnie wkurza, ale z tym jakos sobie poradze), ale moja kariera...pozal sie Boze... Od dzis wlacze o spelnienie swoich marzen tych zawodowych...nie wiem jak mi sie to uda, bo w sumie od co najmniej 7 lat szukam dobrej pracy, ale dzis...to chyba ostatni dzwonek zeby cos znalezc i sie rozkrecic. Trzymajcie za mnie kciuki... Ach od dzis gubie tez 15 nadprogramowych kilogramow,

Jeżeli to twoje marzenie, to zyczę powodzenia. Jest tylko jedno "ale" - kariera raczej nie wiąże się z pracą od... do... Czy jestes gotowa, aby ograniczyć ilość czasu spędzanego z dziećmi? A schudnąc zawsze warto, bez względu na karierę :)

powodzenia!!!! ja uczę się żyć bez męża, a po powrocie z macierzyńskiego też chcę zacząć lepiej zarabiać!

Gość kokolloloolo
powodzenia :) może pomyśl nad własnym biznesem..

chyba dziś taki dzień na nowe plany-mam roczną córcię od prawie 2 lat siedzę w domu,dziś dzwoniam do kilku klubików malucha i prywatnych żłobków ,jak coś dla niej znajdę to wracam do pracy,chciałam znaleźć coś lepszego ale jak jest -wiadomo,więcej niż mam w mojej dotychczasowej pracy chyba nie zarobię.mam fajnego faceta i w sprawie opieki nad mała mogę na niego liczyć,mam marzenie zeby kupić fajne mieszkanie i ładnie jej urządzić ale najpierw trzeb asprzedać dom rodzinny a to niełatwe.zgubiłam już kilka kilogramów i mam nową fryzurę,chciałabym jeszcze w końcu zrobić prawko,uff trochę sie uzbierało ale to wszystko przecież nie jest niemożliwe?!:)

dzisiaj chyba taki dzien:) bo ja tez od dzisiaj sie odchudzam:) a od maja zaczynam nowa prace Koniec siedzenia w domu przy garach!chce znowu cieszyc sie zyciem i czuc sie pelnowartosiowa kobieta Sama bycie mama mi nie wystarcza

Tak, to dzień WIELKICH zmian również dla mnie. Mam nadzieję, że wytrwam w swoich postanowieniach czego i Wam również życzę :)

:) powodzenia, też zrzucam zbędny balast, a w ramach zycia zawodowego kończę szukania dobrego etatu, rozkręcam własną działalność, od dziś kończę z myśleniem o pójściu na etat, godzę się z myślą pracy w domu z dwójką dzieci...tylko ostatni raz zerknę na ogłoszenia....;) powodzenia nam wszystkim!

moze to dobry znak dla nas wszystkich? :) ja tez umowilam sie dzisiaj rano z mezem na powazna rozmowe dzisiaj wieczorem. mam dwie opcje do wyboru - albo otwieram wlasny interes albo zachodze w ciaze :) zobaczymy jak potoczy sie rozmowa. sama jestem ciekawa...