Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia p.

Co zrobić kiedy dzieci do rodzica mówią po imieniu

Polecane posty

Gość Kasia p.

Nasze 3 letnie dzieci mówią do męża po imieniu, pewnie dlatego, że podpatrzyły iż ja się do niego tak zwracam :) co robić w takiej sytuacji?

Gość Godejwa
wytłumaczyć : co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie:D

Gość 13213213213
nic nie robic. moj synej tez do taty zwracal sie po imieniu do ok. 3.5roku. potem zwyczajnie zaczal mowic tata

Gość Kasia p.
Tak wiem że z czasem przestaną :D ale ja chce by teraz tak się nie zwracały, siara jest jak jesteśmy w sklepie wszystkie dzieci do ojców tata, a te dra się po imieniu jak do ojczyma :O

Gość Godejwa
to nie umiesz zwrucić uwagi: dzieci co to ma być , tata to nie kolega żebu mu po imieniu mówić ! macie mówić tata zrozumiano!!! :D

Gość Godejwa
zwrócić:D ups

Gość Kasia p.
He he próbowałam i tak, a one nic pomówiom tata 5 minut i dalej po imieniu :P

Gość Godejwa
no to kara:D , zero słodyczy, nie idą z wami do sklepu, ban na kompa:P

A do tej pory co robiłaś? trzeba było od razu nie pozwolić a nie teraz na hura bo ludziom wydaje sie dziwne że tak mówią.

Gość Godejwa
wiesz , oboje musicie być konsekwentni i bez banana na twarzy:D bo pomyslą ,ze tak naprawde to wam nie zależy jak mówią:D

Gość Kasia p.
Godajewa zszokuje cię :D słodyczy nie lubią (wiem dziwne) po sklepach nie lubią jeździć, kompa nie tykają. Jedyna ich rozrywka to dwór i piaskownica ;) no ale tego ich nie pozbawie :O

Gość seqesqq
Poprostu niech twoj mąż NIE REAGUJE kiedy mowią do niego po imieniu,niech ich nie slucha, niech bedzie gluchy na ich prosby, nawet niech sie nie patrzy, dopiero kiedy powiedza TATA wtedy niech twoj mąż na nich sie spojrzy

Gość seqesqq
czyli metoda taka ze na nazwanie TATA to uwaga twojego meza skupia sie na zawolaniu , kiedy bedą mowic np "Darek" wtedy kompletny ignor

Gość scvysdvgrg
po prostu ywracac sie do dyiecka a mamusia i tatus yrobia to i tamto a mamusia chce to, jak najryadyiej korzystac z imion w domu

Gość Godejwa
:D to niesz tatuś nie reaguje na imię , tylko wówczas jak ty się tak do niego zwrucisz :) , jak zawołają wreszcie tata to dopiero niech zareaguje:D

Gość Godejwa
ó - ja pitole:D ZWRÓCISZ, co jest ze mna dzisiaj:D

Gość Kasia p.
scvy.... Ctrl + shift ;) . Dzięki za rady, może podziała z tym brakiem reakcji.. Ciau :*

Gość scvysdvgrg
cholercia NIE zauwazylam:P dzieki

Gość nieszczesliwa dusza
mow do nich zawsze: idzcie do taty, zapytajcie taty itp i przez jakis czas nie uzywaj glosno jego imienia to powinno zadzialac

Gość Kasia p.
Oj podziała, podziała - musi :P już ja się o to postaram. Dzięki za rady, jestem początkująca mama.. Musicie mnie zrozumieć ;) 🖐️

Co innego jesli dzieci zrobily cos naprawde zlego...ale za taka gowniana rzecz od razu karac? No bez przesady :o Moja corka tez przez pewien czas mowila mi po imieniu i nigdy na to uwagi nie zwracalam. Nawet mi to pasowalo,bo wolalam zeby miala we mnie tez kolezanke a nie tylko matke :) Po czasie samo jej przeszlo i teraz mowi do mnie 'mamo'. Daj dzieciom czas,one same musza zrozumiec jak trzeba mowic.