Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllyaaa

Problem na Allegro

Polecane posty

Gość alllyaaa

Tydzień temu kupiłam sukienkę na wesele-w opisie stan idealny-dopytałam jeszcze sprzedajacą dokładnie czy rzeczywiscie tak jest-potwierdziła. Kupiłam , zapłaciłam -tego samego dnia-za dwa dni przyszło-stan-tragedia-brudna od saoopalacza-biała sukienka z organzy i satyny-pozaciagana-wypalona dziura od papierosa-porobiłam od razu po otwarciu paczki zdjęcia-napisałm co i jak,ze wysyłam z pismem reklamacyjnym- i chce kasę -bo na inna wymienic nie mogła-doprowadzic do stanu uzywalności też juz raczej się nie dało-pyskowała w mailach,ze ona wysłał w stanie idealnym itp. Zacytowała jej odpowednie paragrafy i w końcu zgodziła się na odesłanie i oddanie kasy-gdy paczka była juz w drodze-ona pisze maila,ze się rozmysliła i nie przyjmie paczki. Diś o trzymała zwrot paczki- z który musiałam zapłacic-oraz zwrot kasy , którą zapłaciłam za sukienke-na sukience mi nie zależy , bo juz nie jest mi potrzebna-i tak musiałam szybko kupować drugą. Co mam teraz zrobić -odesłać jej to i znów ponosić koszty wysyłki-czy zostawic u siebie -nawiasem mówiac bezuzyteczną rzecz?

Gość Mialam ciekawsze zdjecia
i paczke i kase dostalas? Za paczke zaplacilas? To odsylasz jak zwroci koszty wysylki i odebrania

Gość alllyaaa
Tak -dostałam paczkę i kasę-jestem zdziwiona bo jestem juz od kilku lat na allegro i nic takiego nie miało miejsca

Gość asiasrasia xxs
zgłoś problem do allegro może?

Gość alllyaaa
allegro ma to gdzieś-mam juz za soba jeden spór-podobna sytuacja z częścia do samohodu-dałam spokój -bo nie chcieło mi sie włóczyc po sadach-ale teraz dostałam kasę i paczke , której nie chce-bo nadae sie tylko do kosza

idiotka jakas zniej :o oszukała cię perfidnie :o i jeszczce paczki nie odebrała? naraziłą cię na podwójne koszty! Ma obowiązek to wszystko pokryć!!!!

Gość alllyaaa
wiesz -ja juz nawet nie chciałam zwrotów za przesyłki-tylko kwote za sukienke-i nie rozumiem jej postępowania-ale p stylu jej pisania, błędach i małym doswiadczeniu na allegro-moge sadzic,ze nie jest zbyt rozgarnieta

Gość wefffffffff
masz jeszcze fotki tej sukienki? :)

Gość alllyaaa
na przesyłi wydałam -pierwsza 10zł - druga 17zł - i dzis 14,70 czyli 41,70

Gość alllyaaa
oczywiscie,ze mam cała dokumentacje tej transakcji mam na twardym dysku

Gość nimma
załóż spór na allegro.

Gość autorko najpierw
wiesz- skoro dostałas kase za sukienkę to tylko to olej, a tej pannie wyślij maila- że skoro nie odebrała paczki, to możesz przesłać, ale pod warunkiem, że tym razem ona koszt pokryje, a jesli nie, to sukienke wyrzucasz i ze czekasz na odp szkoda szarpać se nerwy

Gość alllyaaa
oczywiscie,ze mam cała dokumentacje tej transakcji mam na twardym dysku

Gość alllyaaa
wiem,ze mam racje, ale ona juz nie odbiera telefonu-maż zadzwonił przed chwila ze słuzbowego-to gdy usłyszała jego głos rzuciła słuchawka-nie rozmiem...

Gość wefffffffff
to pokaż te fotki :classic_cool:

Gość alllyaaa
wole nie pokazywac- to raczej sprawa między mna a sprzedajacą

Gość alllyaaa
chciałabym zachowac sie uczciwie i jej to zwrócic, ale ona nawyraźniej nie chce

Gość nimma
a co mało ci pieniędzy które do tej pory straciłaś? nie jesteś uczciwa ale naiwna. kobita oszukuje i tyle. Takich należy tępić i ostrzegać innych przed takimi allegrowiczami a nie chronić.