Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nova 1000

Ból palców pod płytką paznokciową

Polecane posty

Czy ktoś z Was miał taką dolegliwość? Ból jest naprawdę spory.Już samo dotknięcie paznokci wywołuje bolesność.Pod kilkoma paznokciami pojawiły się pojedyncze małe pionowe kreski koloru fioletowego.W tych miejscach boli najbardziej.Wszystko trwa już z dwa tygodnie i nic się nie zmienia. Ból sie nasila,gdy moczę dłonie w bardzo ciepłej wodzie. Będę wdzięczna za jakąś pomoc,boję się że to pioruństwo to coś poważnego :(

Gość zależy co wwywinełaś
albo wrastające paznokcie albo masz jakies zakażenie nie uderzyłaś sie przypadkiem ? może nosisz zbyt ciasne buty ?

Nie uderzyłam się na pewno, a gdyby nawet to jak - w każdy z 10-ciu palców? Nie jest to też wina obuwia, bo mój problem dotyczy wyłącznie paznokci u dłoni. Czy nikt nie zetknął się z czymś podobnym?

Gość mnio
do lekarza idź.

Też na to wpadłam. Tylko,że od roku zaliczam już lekarzy wszelkiej możliwej specjalizacji, tyle różnych choróbstw się mnie czepia. Miałam nadzieję uniknąć kolejnej, ale chyba nie ma się co łudzić...:(

Też na to wpadłam. Tylko,że od roku zaliczam już lekarzy wszelkiej możliwej specjalizacji, tyle różnych choróbstw się mnie czepia. Miałam nadzieję uniknąć kolejnej, ale chyba nie ma się co łudzić...:(

tu cos na necie znalazlam: Drobny wylew, który wygląda jak drzazga pod paznokciem, a nią niejest (nie boli) - świadczy o podostrym bakteryjnym zapaleniu wsierdzia."Drzazgi" bywają też czasami - przy bólach miejscowych i obrzękach oczu- sygnałem włośnicy, czyli zakażenia wywołanego zjedzeniem surowego lubniedogotowanego mięsa wieprzowego. W obu przypadkach należy zgłosić siędo lekarza.

Gość marianna pe *
ja akurat nie jem mięsa od pół roku mnie pasuje uczulenie na silikon lub mydło, płyn bo skóra pęka, boli i pod paznokciami okropny ból

Jak zobaczyłam te swoje kreseczki, to dokładnie tak pomyślałam, że to malutki wylew wyglądający jak drzazga. Muszę poczytać o tym zapaleniu wsierdzia. Dziękuję, to jużj akiś trop. Surowego mięsa nie jadłam, choć oczy mam trochę opuchniete.

U mnie, jak u Marianny nie ma objawów pękania skóry. Nic, tylko te "drzazgi" (może z pięć sztuk) i ból, który od wczoraj jest jakby łagodniejszy. Czy możliwe, żeby to samo przeszło? Nie wiem, jak tam te drzazgi, bo od świąt mam pomalowane paznokcie.

Gość gość
Od około pól roku mam podobne "drzazgi pod palcami " w małych palcach u rąk. Najpierw przez kilka dni odczuwam ból palców a po kilku dniach pojawiają się te kreseczki. Boli kilka dni i samo przechodzi.Niestety po kilku tygodniach powraca. Zaczęłam się niepokoić tymi objawami. Pytałam wielu rożnych lekarzy, jednak dla każdego są to zjawiskowe i nieznane objawy. Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić ?

Gość gość
Witam, mam podobne objawy żaden dermatolog nie zdiagnozował co może być przyczyną. Czy ktoś z Was wie? Ma diagnozę?

Gość gość
nie używacie przypadkiem którejś z odżywek z Eveline ? mam ten sam problem, bolą mnie paznokcie u rąk i mam te ciemnoczerwone kreseczki wyglądające jak drzazgi i tak, używam tej odżywki (nie jako odżywki ale tylko jako bazy pod lakiery) i szukałam informacji co to może być i gdzieś natknęłam się właśnie na informację, że to może być reakcja na formaldehyd który te odżywki zawierają. było nawet swego czasu głośno na ten temat, że te odżywki na początku super pomagają a koniec końców robią tragedię z paznokciami :)

Gość Elewinka1222
Witam! Też od jakiegoś czasu mam ten sam problem, tylko że u mnie zaczęło się od kciuka u ręki, najpierw te kreski na paznokciu, niestety to bagatelizowałam, teraz mi się pojawiło zrogowacenie naskórka pod paznokciem, co wygląda brzydko i boli, a teraz widzę na kolejnych palcach to samo, i zaczęły mnie boleć paznokcie ale tylko wszystko dzieje się na prawej ręce, ponadto czuje mrowienie i swędzenie w tej ręce, masakra martwi mnie to a mam skierowanie do dermatologa dopiero za miesiąc. Poczytałam troch w internecie i może to być ONACHOLIZA

Gość fungi
Albo grzybica

Gość gość
Czytałam że takie objawy jak bolesne czarne kreski na paznokciach powoduje rak paznokcia\łożyska

Gość Ewelinka1990
Powiem szczerze że dermatolog mi nic konkretnego nie polecił, natomiast popytałam w aptece i mi doradzili antybiotyk w kremie i moczenie tych miejsc w takim żółtym płynie , po dwóch tygodniach minęło. Miałam kilka miesięcy spokój, niestety znowu mi się to samo pojawiło

Gość gość
Raz na zawsze zrezygnujcie z lakierów, hybryd. Przestanie boleć.