Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hejmalutka

tabletki anty,plamienia itp

Polecane posty

Hej Wam ! ja jak zwykle z tym samym problemem :) Od 21 marca biorę tabletki antykoncepcyjne(pierwsza tabletka= pierwszy dzień cyklu). Okres miałam bardzo skąpy,trwał z 3 dni :) Ale chodzi mi o plamienia... wiem, że są normalne przy pierwszych opakowaniach, ale ja je mam praktycznie przez całe pierwsze opakowanie... a ostatnio boli mnie brzuch tak jak na okres.. i w sumie nie wiem czy to "coś" to nie okres..;| Moje tabletki to daylette 24+4 (placebo) za kilka dni powinnam dostać okresu(tego normalnego, hyhy) . Czy jest możliwość, że go nie dostanę ? że to "coś" co mam teraz to jest okres a nie plamienia ? To moje pierwsze w życiu tabletki.Przyjmuję je regularnie około 22 , nie pominęłam żadnej. z góry dziękuję za odpowiedzi :*

W trakcie przyjmowania tabsów nie masz okresu tylko krwawienie z odstawienia.Krwawienie (zgodnie z nazwą) dostaniesz w momencie zażywania placebo - jego długość może się przeciągnąć i trwać jak już będziesz brała hormony. To co masz teraz jest najwyżej obfitym plamieniem.

Weź również pod uwagę, że twój organizm musi się przystosować do dawki hormonów jakie mu fundujesz z tabsami. A każdy reaguje inaczej (o objawach możesz poczytać w ulotce piguł). Efekty uboczne mogą być bardziej widocznie, jeżeli tabletki miałaś przepisane (jak większość kobiet) na chybił-trafił, a nie na podstawie badań.