Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pfinchiwpn

czy w takiej sytuacji powinnam dawac kase matce na dom?

Polecane posty

Gość pfinchiwpn

zarabiam niecale 850 zl(staz) mieszkam tylko z matka ona tez pracuje co miesiac daje jej 300 zl na dom/zycie itp okazalo sie jakis czas temu ze moja matka dofinansowywuje moja siostre zonata i dzieciata co miesiac daje im kase i kupuje wnuczce ubrania, buty , zabawki, slodycze dowiedzialam sie o tym niedawno bo wszystko to po kryjomu oczywiscie jestem wkurzona strasznie bo oni maja wiecej pieniedzy niz my a matka glupia im doklada, sama chodzi w lachach i placze wiecznie ze kasy brak

Gość pfinchiwpn
nie no daje kase 300 zl gotuje sprzatam w domu jedzenie czasem tez kupuje

Gość pfinchiwpn
mamy mieszkanie wlasnosciowe placimy prad gaz wode i tyle

Gość pfinchiwpn
a jak mam reagowac na finansowanie drugiej rodzinki? ktora super sobie radzi?

myśle ze to matki sprawa jest komu ona pomaga ty masz co jeść i gdzie mieszkać i to w sumie ciebie kosztuje te 300 złotych.

Gość pfinchiwpn
a jak przemowic matce do rozsadku ze lepiej zeby sobie kupila jakies ubranie niz kupowala 20 lalke wnuczce?>

przecież to matki sprawa jest, jeżeli woli chodzić w starym łachu niż kupić sobie nowy to nic nie zrobisz a wnuszce i tak pomoże bo tak jej akurat każe jej serce.

Gość ide spac 2
zgadzam sie z ladaco zaczelas pracowac wiec powinnas dorzucic sie do rachunkow to na co matka przeznacza swoja czesc to jej sprawa

Gość dfghdf
a ja sie zgodze z autorka, to prawda matki sprawa, ale autorka napsiala, ze matka jeczy za uchem ze nie ma kasy....wiec cos nie tak, jezeli nie ma to niech oszczedza a nie wydaje na druga rodzine...

Gość nie wierzęę
Zazdrośnico, jak będziesz miala dziecko kiedyś, to nie wątpię, że mama też będzie pomagała. A na razie to się ciesz, że możesz mieszkać z mamą i dokładaj się tak jak do tej pory.

to niech matka zacznie oszczędzać a ty autorko 300 zyla i tak płacić powinnaś

Gość pfinchiwpn
w sumie racja matki kasa ale moim zdaniem to co robi jest smieszne ja sama jak sie wypowadze grosza nie wezme

Gość pfinchiwpn
jak bede miala dziecko kiedys to nie bede od matki tak ciagnac kase jak moja siostra robi!!!

Gość dfghdf
autorko dawaj mamie dalej kase bo zycie kosztuje, ale pogadaj zmama( jezeli faktycznie narzeka ze nie ma kasy) i powiedz jej ze denerwuje Cie jej biadolenie, ze bida, a rozrzuca kase zamiast oszczedzac

Gość ide spac 2
czasami starsi ludzie dokladaja sie,robia prezenty, bo maja nadzieje, ze jak juz beda niedolezni to ten ktos im odplaci opieka..