Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAPYTAJkaaaaa

zachcianki i 'humorki' w ciąży

Polecane posty

Gość ZAPYTAJkaaaaa

Witam Was dziewczyny. Mam pytanie do Was, a szczególnie do tych które były lub są w ciąży. Mniej więcej w których dniach ciąży zaczynałyście miewać tzw. humorki i zachcianki? Jest to dla mnie pytanie bardzo ważne i chciałabym żeby któraś może znalazła czas i odpowiedziała mi na tego posta :) Z góry bardzo Wam dziękuję ;)

Gość ZAPYTAJkaaaaaa
Bardzo proszę o odpowiedź ...

Gość oou7263465s
jesli chodzi o mnie to typowych zachcianek nie mialam ze musze miec akurat np czekolade z nadzieniem wisniowym, czy musze zjesc sledzia albo ogorka kiszonego... przez cala ciaze jadlam to na co mialam ochote, zadnego jakiegos wymyslnego menu nie potrzebowalam, natomiast humorki to jakos kolo 2 miesiaca sie u mnie pojawily ustapily dopiero w 3trymestrze ale do dzis jeszcze czasem mam jakies tam, wiadomo hormony. 🖐️

przy pierwszej ciąży codziennie miałam ochotę na brzoskwinie i nektarynki,a że sezon na te owoce był więc jadałam je codziennie-całe takie plastikowe opakowanie-urodziła się córka,a w obecnej ciąży na początku tylko przychodziła ochota na kwaśne-ogórki konserwowe,kapusta kiszona,kwaśne pomarańcza lub jabłka z tego co już wiem będzie synek-ogólnie jem wszystko to na co mam ochotę.

Gość ZAPYTAJkaaaaa
A możliwe to jest że w około pierwszym miesiącu ciąży można mieć zachcianki i okropne humorki? Czy to raczej jest jeszcze niemożliwe?

"humorki" i "okropne humorki" kobiety mają i bez ciąży, więc pytanie jest lekko bez sensu :) Znaczna część kobiet jest będąc w ciąży jest przewrażliwiona - efekt działania hormonów - stąd zbyt gwałtowne reakcje emocjonalne. A zachcianki pewnie każda jakieś ma/miała (na co dzień również).

Nieco poważniej - każda kobieta reaguje inaczej. Nie ma jakiegoś określonego schematu, że dane objawy powinny wystąpić wtedy i wtedy. Z reguły wczesna ciąża nie daje sie we znaki.

Gość ZAPYTAJkaaaaa
Nawet gdy okres spóźnia się już 2 tyg?