Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lombeliko

Co na śniadania dla 10-cio miesięczniaka?

Polecane posty

Gość lombeliko

Moja córcia nie ma jeszcze ząbków, to utrudnia sprawę. Od tygodnia jest na mleku modyfikowanym i zrobiło jej się zaczerwienienie na zgięciu ręki. Piszcie co wiecie:)

Gość maja od gucia
a co jeszce dajesz poza mlekiem?

Gość hmmmmmmmmmmm aaaaaa
z tym zaczerwienieniem to nie wiem ale moja zjada i kanapki od czasu do czasu (ma 4 zabki) a tak to kaszke dostaje na sniadanie ;)

Gość lombeliko
7 mleko od 120-180ml, 10 kaszka na mleku, 13 obiadek warzywka z mięskiem, 16 owoce czasami jogurcik, 20 mleko ok 200ml z 2 łyżkami kleiku, w między czasie chrupki kukurydziane i woda do picia

Gość lombeliko
od jakiegoś czasu nie chce mi jesc kaszek, mleko też średnio, co drugi dzien dostaje żółtko, generalnie jadlaby wszystko co bezmleczne.

Gość maja od gucia
moja rano o 6 mleko pozniej je troszke mojego sniadanie np paroweczke chlebek z maselkiem. po sniadaniu jogurcik o 13 obiadek po poludniu kaszke na noc mleko ale moja ma 11 miesiecy i 8 zebow :)mozesz daweac juz duzo a to ze zabkow nie ma mozesz widelcem zmiarzdzyc poradzi sobie :)

Gość maja od gucia
a jakie mleko? ja daje nan 2 i od poczatku problemow z nim nie mialam

Gość lombeliko
A nie wydaje Wam się, że troszkę mało produktów mlecznych?

Gość lombeliko
Własnie od tygodnia też jest na NANie 2. Wczesniej miewala czerwone plamki pod kolankami i na zgieciach a byla na moim mleku. W Anglii lekarze mnie wyśmiali jak powiedzialam ze jestem na diecie bezmlecznej ze względu na te zaczerwienienia. Powiedzieli ze to nie skaza. No i faktycznie raz miała raz nie. Zaczęłam jej dawać kaszki mleczne i tez bylo super. No a teraz znowu jej wyszlo zaczerwienienie na zgięciu jednej rączki

Gość lombeliko
macie jakieś doświadcznia ze skazą bialkową?

Gość maja od gucia
czy malo produktow mlecznych nie wiem. no na samym mleku dziecko w tym wieku juz byc nie moze.

Gość lombeliko
A jakie jogurcik dajesz? Dzisiaj dalam jogurcik z misiem Nestle i zwymiotowala:/

Gość maja od gucia
mogl ja uczulic jakis produkt z obiadku czy owoc. a nawet kaszka mooja niunia nie moze kaszki wielooowocowej bo ja odrazu wysypuje :(

Gość lombeliko
Masz rację

Gość lombeliko
a jajko całe dajesz? tzn i białko i żóltko zjada Guciu?

Gość lombeliko
oj przeczytałam "mama od Gucia":)

Gość maja od gucia
jogurciki wlasnie te nestle z misiem :) ale ostatni nawet jogurt serduszko narzeczony jej dal biszkoptowy nic jej nie bylo. jak zwymiotowala jogurtem to moze byc skaza :( napisalas ze nie pierwszy raz te zaczerwienienia :( ja bym poszla na twoim miejscu do innego lekarza. albo poczekaj z dwa 3 dni nie dawaj jej tych produktow co dalas jej dzis jogurt obiadek bo moze byc to objaw alergi na ktorys skladnik

Gość maja od gucia
tylko zołtko bialko jej dalam sprobowac wyplula. i tez co 2 dni nie raz 3 ale 2 razy w tyg dostaje.

Gość lombeliko
Kurczę no miewała zaczerwienienia mocniejsze niż teraz, ucinalam jej wszystko co może uczulać i sama kontrolowałam to co jadlam, a placki czerwone i tak miewała. Jak odpuściłam diety to wcale nie miala wiecej a nawet czasami mniej. Zaczęłam jej stopniowo dawać jakies tam produkty mleczne. Kaszki na mleku, zupki z odrobiną śmietany i też bylo ok. Zastanawiam się, czy skaza może być slaba lub mocna? tzn czy można dawać troszkę produktów mlecznych i nic nie bedzie a przy wiekszej ilości nabiału moze się ujawnic?

Gość maja od gucia
moja znajoma tez miala taki przypadek okazalo sie ze mala ma skaze w 7 miesiecu. zaczynalo sie od plam czerwonych co jais czas pozniej czesciej. lekarz stwierdzil skaze ale co tam jej zalecal nie pamietam chyba wlasnie jakies mleko w stylu EMFALMIL czy cos takiego. ale teraz juz jej corcia je coraz wiecej mlecznych produktowi jest ok a ma rok