Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malucha

Nie zawsze sprzedawca jest chamem...

Polecane posty

Gość Malucha

Klient zakupił w przedświąteczny czwartek kurtkę do chrztu dla dziecka. A że nie był pewny rozmiaru , zaproponowałam mu możliwość zwrotu dzień po zakupie. Wyszedł zadowolony. Jednakże dziś (poświąteczny wtorek) ponownie mnie odwiedził informując że chce oddać kurtkę, której w święta dziecku nie założył i jest mu zbędna i nie przydatna. Sytuacja dla mnie dość jasna stała się niesympatyczna i napięta. Nie patrząc na moje grzeczne wyjaśnienia , klient rzucając kurteczkę na ladę poinformował ,abym się namyśliła a on przyjdzie jutro. Ot...co robić.... Jak tu być miłym i wyrazić dobrą wolę...

Gość zwrot towaru jest tylko i
wyłącznie dobrą wolą sprzedawcy. dałaś mu 1 dzień. nie skorzystał? tak mi przykro :)

Gość je taime mon amour
a metki są? chrzty są w niedziele, mogl ochrzcic dziecko a teraz chce oddac powiedz mu że to nie wypożyczalnia i tyle

Gość mnbvava
dokładnie - ochrzcił z metką i oddał

Gość Malucha
Już na samą myśl nie chce mi się iść jutro do pracy, dupek popsuł wtorek popsuje i środę...Ale nie odpuszczę , nie będzie decydował kiedy w co się mam zaopatrywać bo i to wymyślił-że jak od niego odkupię za połowę ceny to nie będę musiała od producenta brać...

Gość pawellllllllllllllleks
a jak za pół ceny, to wiadomo że użył :) jak nie ma zniszczeń i nie wyglada na brudną to odkup i może uda Ci sie ją jeszcze sprzedac

Gość zapada
w niedzielę ochrzcił dziecko a teraz chce oddac...uprzyj się i mu nie oddawaj pieniędzy,umowe mieliście inną

"jak nie ma zniszczeń i nie wyglada na brudną to odkup i może uda Ci sie ją jeszcze sprzedac" Nie rob tego! Nie pozwol, zeby dupkom, arogantom i oszustom udawalo sie przeprowadzac takie akcje! Zewrzyj posladki, przygotuj sobie gadke i niech koles spada razem z ubrankiem.

Gość nie odkupuj tego ani sie waz!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Malucha
Dzięki za Wasze rady. Nastroję się odpowiednio a jedyne co na odczepne mu zaproponuję (jeśli wcześniej on nie odpuści) to wezmę to od niego w komis-niech sobie czeka na pieniążki, niech nie myśli że podniesionym tonem i arogancją wszystko osiągnie- tym bardziej że przy zakupie i rabatu mu udzieliłam. Ale mi ciśnienie podniósł....

Gość Malucha
Znalazłam też takie info które sobie wydrukowałam -Obowiązujące obecnie uregulowania prawne nie dają możliwości zwrotu towaru pełnowartościowego zakupionego w siedzibie przedsiębiorcy (sklepie). Przyjęcie zwrotu nieużywanego towaru lub jego wymiana na inny jest dobrą wolą sprzedawcy

Masz rację , jak będzie się chamisko upierał to mu to zaproponuj i niech spada

Gość Malucha
Klient dziś do mnie zadzwonił z zapytaniem co postanowiłam. Uprzejmie poinformowałam go że idąc mu na rękę ,kurtkę mogę (w drodze wyjątku) przyjąć w komis. On znów na mnie naskoczył, przesadnie tłumacząc że nie znam prawa itp. Zasugerowałam mu wykonanie telefonu do rzecznika praw konsumenta a on ,że nie musi sprawdzać tego co doskonale wie. I tak...popsuty kolejny dzień przez klienta uważającego się za pępek świata...A kurtka dalej u mnie i pozostaje mi tak całkowicie po złości wystawić ją na sprzedaż dopiero jesienią...

Gość Malucha
......

Jeśli taki średnio trudny klient psuje Ci dzień i dołuje, to może zastanów się czy to odpowiednie miejsce pracy dla Ciebie.