Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hyhym??? czy za wcześnie ?

Mogę podać 8 msc dziecku swój "dorosły" krupnik ?

Polecane posty

hej tak jak w temacie moja córka ma ponad 8 msc i nie wiem czy mogę podać jej krupnik taki jak będę gotować dla nas ? oczywiście mniej przyprawiony ? w sobotę dałam jej barszczu białego tak troszeczkę z chlebkiem i nie był mniej doprawiony itd tylko po prostu tak jak dla nas bo ni emiałam zamiaru jej dawać ale z 5-7 łyżeczek jej dałam i nic jej nie było do tej pory dawałam słoiczki ale już chce gotować sama tylko nie bardzo wiem co i jak możecie podpowiedzieć ? :) proszę :)

Gość tikal
ja bym podala jesli maluch jadl juz wszystko co bedzie w tym krupniku. Mniej przyprawiony? Powinnien byc w bez pieprzu, soli i przypraw chemicznych, poza tym powinnien byc na wodzie a nie ja jakims miecie.

Gość erytruu
na jakim miesie ten krupnik? dodawalas kostke rosolowa, wegete i inne chemiczne polepszacze? jesli tak, a zupa na jakichs gnatach tłustych to nie dawaj jak na chudym miesku-piersi, cielecinie, wolowince to daj

mam zamiar dopiero gotować i na kości z wieprzowiny więc lepiej nie dawać ? a co do ulepszaczy to oczywiście bez nich. napiszcie mi co mogę jej gotować bo szukam w sieci i tak nic nie wiem.... ;/ mam zamiar gotować dzisiaj na jakieś tydzień i zamrozić brokuł + pierś z kurczaka + ziemniak+ pietruszka+ oliwa pierś z kurczaka+burak + marchewka+ oliwa pierś z kurczaka + geroszek + marchewka+ oliwa ryba + i co mogę dodać do ryby ?

Gość jonnyss
fuj, kosci z wieprzowiny?? nie gotuj tak malemu dziecku zup na kosciach!!! kup porzadne mieso a nie rob dziadostwa!!! kup troche cieleciny, fileta z indyka, kurczaka i na tym gotuj!!!

Gość mnio
to samo miałam pisać -dla małych dzieci zupy na mięsie a nie na kościach

no tak... ale chyba większe świństwo jest ta pierś z kurczaka itd bo ma w sobie dużo hormonów itd a ja mam te kości swoje kurczaka również ale w sumie na kościach to nie bardzo może i macie racje chociaż moja siostra cioteczna tak swoim dzieciom gotowała nawet i wcześniej

no tak... ale chyba większe świństwo jest ta pierś z kurczaka itd bo ma w sobie dużo hormonów itd a ja mam te kości swoje kurczaka również ale w sumie na kościach to nie bardzo może i macie racje chociaż moja siostra cioteczna tak swoim dzieciom gotowała nawet i wcześniej

Gość jęlsi swoje to gotuj
i na kościach na pewno są lepsze niż ten syf ze sklepu jeśli masz gołębie w domu to i gołębia ugotuj zestawy są ok następnym razem ugotuj coś innego do ryby możesz dodać brokuła ziemniaka i oliwa i już jest jeden obiadek cukinie możesz kupić i zamiast brokuła to cukinia :)

Gość tikal
od poczatku gotuje synowi, polecam jeszcze dynie i buraczki, pomidorowa z ryzem, spagetti, moj syn uwielbia lososia, nie lubi cukini, brukselki

Gość jhajdh
Krupnik, który dziś rano zrobiłam dla córki. Kawałek surowej szynki, liście laurowe, ziele angielskie, trochę soli, marchewka, por, seler, pietruszka, ziemniak, kasza jęczmienna, koperek. Zbielone śmietaną. Żadnych kości, kostek, veget czy innych "magi".