Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antykoncepcja po porodzie

Antykoncepcja po porodzie.

Polecane posty

Aktualnie moja dzidzia ma 10 miesiecy, karmilam mojego malca przez 7,5 miesiaca piersia. Mysle ze przyszedl czas na pozdne zabezpieczenie poniewaz gumek mamy dosc, myslam o powrocie to tabletek, ale moj lekarz bardzo namawia mnie na spirale, ja jednak nie jestem do niej przekonana i nie powiem bo jakos tak nie przemawia ona do mnie a wy jakie metody stosujecie po ciazy? Czy wrocilyscie do poprzednio stosowanej antykoncepcji czy wybralyscie inna metode.

Gość kicikicicki
Ja założyłam spiralkę z hormonem gdy moje dziecię miało 5 m-c.wybrałam taką metodę poniewaz po tabl.boli mnie głowa ,spada libido do tego mam kilka koleżanek ,które mimo tego zaszly w ciązę. Z hormonem dlatego,że miałam bardzo obfite miesiączki ,tampon o rozmiarze XXL po nie spełna godz. był przesiąknięty na wylot i podpaska cała we krwi ,do tego dochodziły straszne bóle krzyża i brzucha.Teraz mam spokój za 2 lata termin się konczy ale mam zamiar założyć drugą taką spiralkę.polecam

O to nawet nie wiedziałam że są spirale z hormonem akurat na temat spirali nie mogę się wypowiedzieć bo zawsze jakoś unikałam tego sposobu zabezpieczenia. Można powiedzieć że całe życie zabezpieczałam się tabletkami, po porodzie gumka. Nie wiem dlaczego ale jakoś się boję tej spirali tyle się kiedyś nasłuchałam na ten temat złego, ale pewnie teraz też są inne spirale niż 10 lat temu...

Gość kasiunia9876
Ja używam komputerka cyklu - cyclotest. DO metody objawowo-termicznej czyli npr. I na prawdę mi to odpowiada. Skutecznie i żadnych skutków ubocznych.

Moze to i glupie pytanie ale nie mam kogo zapytac: czy lekarz zakladajac spirale moze mi cos uszkodzic bo nie chcialbym ryzykowac bo w przyszlosci chcialabym miec drugie dziecko.

Gość bialamasajka
Ja używam prezerwatyw w dni płodne (płodność mi wróciła) a nie zabezpieczamy się w dni niepłodne. Poszczególne fazy cyklu określam za pomocą afrodyty

:-)