Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kate123321

OD KTÓREGO DNIA ZABEZPIECZA TABLETKA ANTYKONCEPCYJNA? :(

Polecane posty

Gość Kate123321

Witam, od 6 dni przyjmuję pigułki antykoncepcyjne. 2 dnia, ok 4 godziny po wzięciu drugiej tabletki współżyłam chwilę bez zabezpieczenia, bez wytrysku "w środku". Trzeciego i 4 dnia też odbyłam krótkie stosunki przerywane. 1.dnia cyklu (1 dzień kiedy dostałam krwawienia miesiączkowego). Z ulotki dołączonej do tabletek wnioskuję że dodatkowa antykoncepcja jest zalecana jeśli tabletki zaczyna się w 2,3,4 lub 5 dniu cyklu od rozpoczęcia krwawienia. Jednak przeglądając internet spotkałam się z różnymi innymi opiniami na ten temat (nie wiem na ile trafnymi) i trochę się denerwuję. Dodam że 3 od rozpoczęcia brania tabletek krwawienie ustało, było bardzo znikome. 4 dnia za to dostałam plamienia (które wg ulotki może nastąpić w pierwszych 3 miesiącach stosowania tabletek). Jak na razie nie ma plamienia, ani krwawienia. Czy coś jest nie tak? BARDZO PROSZĘ O POMOC...

Gość Kate123321
DODAM ŻE TABLETKI ZACZĘŁAM BRAĆ 1.dnia cyklu (1 dzień kiedy dostałam krwawienia miesiączkowego).

Jeśli pierwszą tabletkę wzięłaś pierwszego dnia miesiączki to jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki.

Gość wrózka pierdula
wszystko jest nie tak:) idz sie wykrochmal:)

Gość Kate123321
Perwersja, a to ze krwawienie ustało 3 dnia jest normalne? bo zwykle dłużej ciutek krwawiłam.

Tak, to normalne. Plamienia mogą, ale nie muszą się pojawić. Mogą pojawić się dopiero za kilka dni, nie musisz też plamić codziennie.

Gość Kate123321
Tylko na jednej ze stron internetowych pisze coś takiego: "Metoda nowsza Pierwszą tabletkę należy przyjąć pierwszego dnia cyklu, wedle reguły opisanej powyżej, tzn. jeżeli krwawienie miesiączkowe rozpoczyna się w środę, należy przyjąć tabletkę oznaczoną "środa" bądź też nr l jeśli pigułki oznaczone są cyframi. Przy zastosowaniu tej metody nie istnieje potrzeba dodatkowego zabezpieczenia antykoncepcyjnego. Należy oczekiwać, że pierwsze pigułki przyjmowane podczas miesiączki mogą powodować NASILENIE KRWAWIENIA MIESIĄCZKOWEGO. Ma to miejsce jedynie przy rozpoczynaniu przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych. Poza tym pierwsza "miesiączka" występuje wcześniej niżby miało wystąpić krwawienie naturalne." A u mnie raczej osłabła... :-(

U mnie też osłabło. To nie jest powód do niepokoju. A jak będziesz chciała znaleźć to w internecie znajdziesz dosłownie WSZYSTKO.