Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjsdfkjsdf

Nieregularne cykle, a test ciążowy

Polecane posty

Gość kjsdfkjsdf

Kiedy najszybciej można zrobić test ciążowy przy nieregularnych cyklach ? Pierw test robiłam po 13 dniach od stosunku, wyszła jedna kreska, dziś też robiłam i znów jedna kreska, a dziś mija 19 dzień. oba testy były firmy Amil, płytkowe, na ulotce pisze, że wykrywa już 6 dniową ciąże, ale zaleca się robić w dniu spodziewanej miesiączki, ale mi to za dużo nie mówi, bo nieraz okres spóźnia mi się nawet 2 tygodnie. Od niedawna, piersi zrobiły się większe, twardsze i bolą i latam częściej siku. Jest jeszcze możliwe, że jestem w ciąży ? Jeśli tak to kiedy powinnam zrobić kolejny test ?

Test zrobiony dwa tygodnie po stosunku jest wiarygodny. Dla pewności możesz go powtórzyć po kolejnym tygodniu. Jeśli współżyjesz regularnie, a miesiączki masz nieregularne i chcesz wiedzieć czy jesteś w ciąży to proponuję testy robić co dwa tygodnie. :p

Gość kjsdfkjsdf
Dodam, że ostatnią miesiączkę dostałam 14 marca. Czy to jest za szybko na test ? Można w ogóle ufać testom przy nieregularnych cyklach ?

Nieregularne cykle nie fałszują wyniku testu. Rzecz w tym, żeby nie zrobić testu za wcześnie.

Gość kjsdfkjsdf
Za wcześnie tzn ? Minęło 19 dni, myślałam że to wystarczająco .. Byłam pewna, że zobaczę 2 kreski.

Gość kjsdfkjsdf
Właśnie w tym problem , że nie mam pewności. to tylko moje podejrzenia :)

Dwa podstawowe pytania: 1. Co uważasz za nieregularne cykle? 2. Czy masz zdiagnozowaną przyczynę nieregularności?

Gość onaaaaaaaa
cierpliwość jest cnotą