Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżungla i kwiat

Jaką antykoncepcj polecacie gdy...

Polecane posty

Po tabletkach to dopiero można mieć problemy, z płodnością też. Dlatego uważam, że od biedy gumki są najlepsze, przed chorobami i w ogóle, a przecież nie trzeba ich od razu zakłądać, można po jakimś czasie, najpierw inaczej się pobawić. A każdy lekarz powie, że kobeita ma w miesiącu coś ok. 5 dni płodnych tylko, więć zostaje duuużo na naturalny seks. ;-) A ja nie rozumiem jak można się pomylić jeśli ma się regularny cykl. Chyba że się nie ma, ale wtedy idzie sie do lekarza ;-)

Gość niech mi ktoś wytłumaczy
łykajcie dalej laski tabsy, wszystko się odezwie, jak nie teraz to później, najwyżej w starszym wieku.....zielonego pojęcia nie macie, jakie to spustoszenie. Moja kuzynka tak brała tabsy namiętnie. Lekarz stwierdził u niej ostatnio stwardnienie rozsiane i powiedział wprost że "antykoncepcja hormonalna mogła mieć duży jeśli nie decydujący wpływ, ponieważ nie da się tak latami bez konsekwencji oszukiwać przysadki mózgowej" - to są jego słowa. Siostra koleżanki - kolejny przykład - zator...na szczęście uratowali ją. Pierwsze pytanie: stosowała pani antykoncepcję lub inne leki hormonalne? Zastanówcie się dwa razy....ale w sumie nic mi do tego i tak pewnie jesteście mądrzejsze :)

Frazesy. :) 🖐️ Prezerwatywy-skuteczność przy skrupulatnym stosowaniu-98%, przy typowym użyciu-85%. Opieraj się na informacjach np. z WHO, a nie pytając jakieś przypadkowe osoby na forum.

Tak, jesteście mądrzejsze, bo dzięki tabsom będziecie mogły mieć kiedyś dzieci i nie umrzecie np. z powodu wykrwawienia przy pęknięciu torbieli. 🖐️

Gość Taki jeden ziom :P
co do kalendarzyka, to powiem Ci tyle, ze owszem - dni plodne 5 ble ble ble ale co Ty na to, ze moje plemniki potrafia przezyc do 5 dni :) poza tym dodaj regularnosc, albo jej brak, okaze sie, ze zostaje 5 dni na seks co do prezerwatyw - na dlusza mete to nie jest dobre - szybko sie nudzi prezerwatywa jest dobra na szybki numer na dysce

tak tylko napisałam o tej spirali, jeśli ktoś chce na stałe zabezpieczenie. A co do wpadki, to zależy jak kto na to patrzy. Taki przypadkowy seks to rzeczywiscie najlepiej zabezpieczyć się i nie bać wpadki. A jesli ktoś jest z kimś długo i planuje być to nie jest tak źle. Choć zawsze lepiej nie wpaść, a w ogóle to- mim zdaniem- mieć kochanków nie na ilość, ale jakość, np jeden, ale dobry ;-)

Można mieć regularny cykl przez 10-15 lat, ale nikt Ci nie da gwarancji, że nagle coś się nie przesunie. To właśnie świadczy o tym ile wiesz na temat antykoncepcji. 🖐️

poza tym, jak prezerwatywe zalozysz jak juz wczesniej penis byl w pochwie, to latwo sie zsunie

Tak, jesteście mądrzejsze, bo dzięki tabsom będziecie mogły mieć kiedyś dzieci i nie umrzecie np. z powodu wykrwawienia przy pęknięciu torbieli. To jest żart, bo nie wiem czy mam się już śmiać czy za chwilę? :) Gdzieś to przeczytała? na ulotce od producenta diane238293829 lub innego syfu:)

moja znajoma przez osiem lat po ślubie liczyła sobie dni i żadnego innego zabezpieczenia i... wpadła po ośmiu latach dopiero ;-) to mnie przekonało, że warto ;-) a ona to nawet się cieszy z tej ciąży, bo ma już 30 i czas najwyższy ;-)

Wiem to od mojego lekarza, u którego się leczę. 🖐️ Ginekolog-endokrynolog, jeśli chcesz wiedzieć. 🖐️

problem z tym, ze z moimi plemnikami, byloby szybciej

to włąśnie swiadczy, ze nie truje sie tabletkami, nie wkładams spirali i nie wpadłam ;-) a każdy niech robi jak chce ;-)

po pierwsze się nie liczy (nasze babki liczyły:)) tylko obserwuje. Po do lekarza tak czy inaczej regularnie trzeba chodzić. Po trzecie, ależ ja Ci wierzę że wiesz to od lekarza ginekologa:) Przecież tabsy to biznes :)

problem z tym, ze z moimi plemnikami, ciaza bylaby szybciej znacznie jak sie ma meza malkontenta, to tak jest

szkoda mi tych dziewczyn, ktore jedza tabletki, narzekaja na skutki uboczne i martwia sie czy kiedys nie beda mialy problemów z zajsciem w ciąże ;-) a co do tych dni to ginekolog mi powiedzial, moze jakis staromodny, ale ja nie narzekam ;-)

Miliony kobiet na całym świecie chorujących na to samo co ja, stosują tabletki antykoncepcyjne, po to, aby choroba nie postępowała. Ale w sumie Ty wiesz lepiej, więc po co mam cokolwiek tłumaczyć. 🖐️

trzeba było pisać od razu że jesteś chora...to zmienia postać rzeczy, lecz się i już:) ale miliony kobiet zatruwają też zupełnie zdrowe organizmy bo nie mają zielonego pojęcia czym jest np "cykl, komórka jajowa, owulacja itp" a wydaje im się że tabletki to lek na całe zło. w przypadku policystycznych jajników czy co tam masz to sprawa jest trochę inna.

każdy wybiera jak chce. Tylko to facetom czasem wygodniej, niech dziewczyna je tabletki, oni o nic sie nie martwią, ale jak kiedys ktos bedzie mail problemy to wlasnie kobieta z powodu tych tabletek, choc nie mowie, że tak zawsze jest, ale ryzyko istnieje

Trzeba było czytać uważnie, wcześniej zdejmując sprzed oczu wielki baner "tabletki to zło". 🖐️

czemu od razu zło? A może wygoda? dla facetów głównie, bo nie boja się wpadki. A dla dziewczyn nie wiem. Ja chora nie jestem i z tego sie cieszę

tabletki to jest zło:) ale Ty po prostu nie masz wyjścia. Laskom życzę, żeby się dokształciły i poczytały coś więcej niż tylko ulotki, a Tobie dużo zdrowia:)

a ja facetom życze zmiany podejscia. Seks- jakbyscie na zauwazyli- to przyjemnosc dla faceta i dal kobiety, wiec o to, zeby z tej przyjemnosci nie bylo wpadki niech tez troszcza sie obydwoje. A nie facet mowi: bierz tabletki i z glowy. A prezerwatywa to nie łaska? czemu tylko dziewczyny mają sie zabezpieczac?

przyjemnie to jest kiedy czujesz jak sperma spływa po ciele, jak ze srodka kapie i żadne hormony nie przeszkadzają. A jak boje sie wpadki to zdajemy sie na prezerwatywe, mniej przyjemnie, ale tez fajnie