Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa spopot 26 lat/ wiosna !!!

Jaki rower do jazdy w terenie? doradźcie

Polecane posty

i powiedzcie - wczoraj wyciągnełam swojego starego rozlatującego się górala - przebyłam 40km po lesie, drodze - wczoraj czułam się świetnie - dzisiaj chciałam pojeździć - i nie mogłam - okropnie mnie tyłek bolał - zy to wina złego siodełka? braku amortyzatorów? i czy rower kupię do 1 tys zł - na droższy obecnie mnie nie stać

Gość Chamski Traktorzysta
Kup sobie traktor, do jazdy w terenie najlepszy jest

za duży odcinek jak na pierwszy raz trzeba powoli zwiększać odcinki. Siodełko można kupić anatomiczne dopasowane pod kobiety. Są też sztyce z amortyzatorem. Szczerze teraz masz marne szanse żeby kupić rower markowy w tej cenie. Chyba że mocno poszukasz w necie ,allegro. Markety omijaj bo kupisz coś co ładnie wygląda ale marnie będzie z trwałością.

Gość sęp miłości
kupisz używanego górala "nisko - średniej" klasy, a tyłek zawsze boli na początku sezonu :) Ja też zaczynam sezon. Trzymajmy się zatem :) Za tyłki :)

Gość Chamski Traktorzysta
używaj oliwki to przestanie wtedy boleć

Gość sęp miłości
można też założyć siodełko :)

na razie kup siodełko nowe, ewentualnie nową sztycę a potem pozbieraj i kup nowy rower.

Gość 9348938493
podobno nie ma uniwersalnego siodełka dobrego dla wszystkich jedni wola sportowe, inni żelowe- wielkie, kwestia przyzwyczajenia.

chce z bratem odwiedzić giełdę rowerową starego górala sprowadził mi tata z niemiec na 1 komunie en lat temu wówczas to był mercedes na 2 kółkach w Polsce :) a teraz - widzę ceny rowerów - to chwytam się za głowę są strasznie drogie poza tym w starego górala też trzeba by włożyć sporą sumkę aby doprowadzić go do stanu Ok, scentrowane koła, kierownica, hamulce do wymiany, siodełko, kupić ochraniacze - te chroniące od błota... a Wy kiedy i za ile kupiliście swoje - nie chodzi mi o rowery miejskie - a górale

Gość beeefreee
o jak ja się już nie mogę doczekać tego, żeby móc jeździć po lesie, w ogóle, żeby pojeździć. Ale może trzeba po prostu zmienić siodełko? A jak szukasz dobrego i taniego roweru to zajrzyj tutaj http://dobrerowery.pl/ powinnaś coś dla siebie znaleźć.

Gość gość
no niestety zawsze po pierwszej jeździe wszystko boli, dlatego mówią, że nie powinno się od razu tak wiele jeździć tylko stopniowo. Oczywiście nikt tak nie robi i konsekwencje są - ja polecam przede wszystkim zacząć przyzwyczajać się najpierw na rowerku treningowym, bo naprawdę warto. Ostatnio czytałam taki artykuł http://dlalejdis.pl/artykuly/jazda_na_rowerze_w_terenie_czy_w_domu i stwierdziłam, że najlepiej to łączyć ;-)

Gość gość
ja posiadam skromny i niepozorny rowerek marki galaxy wersję city i powiem szczerze że śmigam nim wszędzie. las, miasto i wycieczki długodystansowe - spisuje się idealnie! i w dodatku pięknie wyglada

Gość gość
jaki rower na to lato?? Szukam wciąż bez rezultatów, są jakieś nowości??

Gość gość
Zajrzyj do nich www.saveno.pl mają świetne rowery wiem, ze na 2017 coś nowego również im wpadło:) ja kupowałam w zeszłym roku wiec na nową kolekcje już się nie załapie, ale bardzo polecam bo rowerki świetne i w naprawdę konkurencyjnych cenach:)

Gość gość
Z www.saveno.pl sa faktycznie świetne rowery, również polecam :) Mega wytrzymałe, do tego nie drogie i świetnie wyglądają. Tam znalazłam swój idealny z którym prawie się nie rozstaje:)

Gość barczikoo
tak samo jak jest duzo dobrych rowerow do jazdy w terenie tak samo jest wiele sklepow w ktorych taki rower mozna nabyc w moim przypadku byla to https://www.domenasportowa.pl/ na wiosne kupilem sobie swojego wymarzonego Crossa <3

Gość didoszek
Z tego co widzę to w sklepie https://www.domenasportowa.pl/ faktycznie fajne promocje na rowery i najlepsze, że wysyłają od razu skręcone i wyregulowane rowery także od razu gotowe do jazdy. Wiosna jest, trzeba formę robić! :)

Gość Jniekibike1
Może mtb ja kupiłem sobie ostatnio na https://iwobike.pl/ może też znajdziesz tam coś fajnego

Myślę, że wybrałabym rower górski lub crossowy. Mają zazwyczaj mocne ramy, solidne hamulce i odpowiednią wielkość opon. Ja rok temu zamówiłam rower marki Kross z www.sklep.rowmot.eu i jestem z niego zadowolona. Służy mi najczęściej do jazdy do pracy i po lesie.