Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marysia Misia

mąż chyba przegiął

Polecane posty

Gość Marysia Misia

W drugi dzień świąt mieliśmy jechać ok 13-14 do teściowej i szwagierek (mąż taką porę ustalił z jedną z sióstr). O 15 zadzwoniła teściowa i pyta czemu jeszcze nas nie ma. Na to mąż, że nam się przedłużyło, bo dziecko, to i tamto i że przyjedziemy tak do godziny. Ona chyba spytała "dlaczego nie już?', czemu tak długo, a on odparował: "bo muszę się jeszcze pokochać z Marysią". Ochrzaniłam go o to (tym bardziej, że wcale nie zamierzaliśmy się kochać), a on na to, że teściowa nie musi wszystkiego wiedzieć i niech się nie dopytuje. Wg Was on przesadził czy to ja wyolbrzymiam?

Gość dsfdsf
oj wyolbrzymiasz , pewnie sobei TWoj maż zażartował a Ty sie obruszylas, ja bym sie z tego smiala ;P

Gość Marysia Misia
Bo mi się głupio zrobiło. Ponoć teściowa powiedziała tylko: "aha, dobra". Ale mąż jest taki, że nieraz niewiadomo, kiedy żartuje, a kiedy mówi prawdę.

Gość bhghgbb
dobrze jej facet powiedział :) Widać do mamin synka mu daleko:)

Gość Marysia Misia
Różnie to z nim bywa... Cieszę się z jednej strony, że jej nie tłumaczy się za bardzo, ale z drugiej strony to brak szacunku.

Następnym razem jak umawiacie sie na 13-14 i wiexie ze nie dotrzecie to zadzwońcie i powiedzcie o tym. Spozniajac sie 2 h okazujecie brak szacunku ludziom, z ktorymi byliście umówieni.

Gość badaniowa mama
T nie brak szacunku. Po prostu mamy małe dziecko i jesteśmy w dużej mierze od niego uzależnieni i oni o tym wiedzą. Zresztą jak dziecko uśnie to też nie wiadomo o której wstanie i na którą si ez nim wyrobimy.

Oczywiście, ale jak umawiacie się n 13-14 a jest 14:15 to zwykły szacunek wymaga telefonu do osoby z ktora sie umowiliscie i informacji: dziecko spi. Przyjedziemy jak bedziemy mogli. Tesciowa zadzwonila do was godzine po umowionym spotkaniu. To taki problem byl zadzwonic do niej wczesniej i uprzedzic, ze sie nie wyrobicie ?

Gość Marysia Misia
Może dlatego, że to chyba oczywiste było, że skoro się spóźniamy to mamy ku temu powód. A dwa, że oni się nigdy nawet nie zapowiadają i teściowa wręcz była kiedyś zdziwiona, że mąż jej powiedział, że mają dzwonić, gdy się do nas wybierają.

Gość trtrrtr
Jak ja tego nieznosze umaiwac sie z kims na daną godzine a ktos po kilku godz dopiero sie zjawia, no krew mnie wtedyy zalewa.ja rozumiem ze jest tak granica tolerancji tak ok godziny, lecz nie kilku godzin Przyklad z zycia wziete.Kolezanka umowila sie ze wpadnie do mnie o godz 16 na kawe po obiedzie a tu przyszla dopiero o 18:30, chyba wydac roznice co nie? mysle ze kazdy by sie wnerwil na moim miejscu

Gość Jozef i na
Dlaczego zaraz oczywiste. Przeciez to normalne, ze jak sie spozniasz na umowione spotkanie to dzwonisz i mowisz ze sie spoznisz. Jesli do pracy sie spoznisz o godzine to nie dzwonisz? Przeciez to tez oczywiste, ze z waznego powodu.

Gość no juz sie tak nie tlumacz
mogliscie po prostu zadzwonic i powiedziec, ze sie spoznicie, ale nie wiecie na ktora bedziecie. nie dziwie sie tesciowej moja mama tez nieraz sie wkurza bo np.zrobi obiad chociaz jej sie nie chce dla niej i taty ale zapowiedziala sie bratowa wiec mama robi ten obiad po czym bratowa nie przyjezdza albo sie spoznia bo jedza u siebie, mama mogla olac to i sobie odpoczac ale zrobila obiad bo byli umowieni. rozumiesz o co chodzi,powinnas zrozumiec te druga strone. a co do tekstu meza to bardzo mi sie spodobal:) twoj maz wcale nie przesadzil, bo przeciez powiedzial najpierw, ze chodzi o dziecko. a tesciowa jest dorosla wiec wie o co chodzi nawet jakbyscie akurat chcieli sie pokochac ;) ja odkad zostalam zona i matka zaczelam dopiero rozmawiac z rodzicami o seksie. no bo przeciez wszyscy juz wiedza o co chodzi :) wyluzuj :)

Gość Jozef i na
Moja raz sie umowila na 17 a przyszla o 21. 30, ale to tylko swiadczylo o tym co mysli o naszej znajomosci. No i o jej kulturze oczywiscie.

a odnosnosnie te, ze tesciowa przychodzi niezapowiedziana - to zupelnie inna sprawa.

Gość Marysia Misia
One również często się spóźniają i nikomu się nie tłumaczą, też trzeba dzwonić. Gdy my robimy tak, jak trzeba, one to olewają. Więc przestaliśmy się starać. Poza tym ani z obiadem na nas nie czekała, ani nic w tym stylu. Przeciwnie: gdy weszliśmy szwagierka chowała sałatkę do lodówki :D

Gość Jozef i na
Super tlumaczyc swoje zle zachowanie zlym zachowaniwm innych.

Gość dididiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ale nudna jestes , szok

tez bym pochowala zarcie gdyby mi sie tak ktos spoznil. i nie wyjela :D o samej kawie by goscie siedzieli :P