Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinaaaa

niebiesko biała łazienka-prosba

Polecane posty

Gość kalinaaaa

mam mała łazenkę, 1,90 x 180....chciałam ułozyc płytki w kolorze jasno niebieskim połaczanym z białym.... moze ktos podpowie , ma jakis fajny pomysł na sciany.... nie chce całych niebieskich scian .... myslę o białej podłodze.... w łazience bedzie tylko wanna, umywalka, pralka

Gość ktosktosktos_
biało-niebieska łazienka będzie już "zimna" sama w sobie. dodatki tu nic nie pomoga.

Gość kalinaaaa
ale tak szukam pomysłu na ułozenie samych płytek...czy jednolicie na scianie, czy cos pokombinowac...

Ja bym np dodała jeszcze jakiś czerwony akcent. Np ściana na górze biała potem czerwony dekor a dół niebieski. Możesz np iść w styl marynarski, czy marynistyczny. Ładne są takie łazienki.

Białą podłogę odradzam- każda kropla wody rozdeptana, każdy włos i paproch- rzuca sie w oczy i przed chwilą sprzątana łazienka wygląda jakby był nie wiadomo jaki syf :( Zwłaszcza jak się błyszczy :( Najprościej dać niebieskie płytki na podłogę (może być też szachownica- niebieskie i białe), białe na ścianę na całą wysokość gdzie potrzebne, a gdzie nie to do połowy wysokości i tam pomalować na niebiesko ścianę. Możesz dać też jakiś dekor czy mozaikę niebiesko-białą, wykończyć wnęki ciemniejszymi płytkami. Tyle bez rysunku pomieszczenia :) ktosktosktos_ autorce sie takie zestawienie podoba (mnie zresztą też) zimne to czy ciepłe dodatki zawsze pomogą żeby było ładnie :P

Niedawno robiłam remont i mam ... biało-niebieską łazienkę. Jest śliczna i wcale nie zimna. Wszystko zależy od tego jaki ten niebieski będzie. mój jest jasny, prawie błękitny, ale wyraźny. Mam całe ściany wykafelkowane, na dole kilka rzędów niebieskich, tak mniej więcej do wysokości metra, potem białe i pod samym sufitem jeszcze jeden rząd niebieskich. Łazienka jest odjazdowa.

Gość jenk
Też mam biało-niebieską łazienkę .Dobrze pasują do niej drewniane dodatki (szafka ,klapa sedesu,rama lustra), wiklinowe koszyki.W szklanych pojemnikach mam muszle i kamyki.Mam niebieską podłogę z niebieskimi fugami,ściany białe i rzędy niebieskich płytek pionowo w naroznikach ścian..

a najbardziej odjazdowe są białe fugi na podłodze można odjechać juz po pierwszym szorowaniu :)

Gość nfvb kjfn bbjdn jlkbdgn kjd
Ja mam podobnie ułożone płytki jak Lady Wilkinson. Ma podłodze ciemne płytki zielone. Potem 4 rzędy ciut jaśniejszych zielonych , listwa dekoracyjna, 5 rzędów seledynowych i co 3 płytka dekor, potem znów listwa i do samego sufitu znów zielone. I wygląda to super.

dokładnie - biała podłoga jest zupełnie niepraktyczna- wszystko na niej widać. skośnie wkomponować płytki(niebieskie) na dwoch przeciwnych ścianach - koniecznie bialy sufit przy tak małej lazience. trochę zabawy ale fajny efekt - - - -\ - - - - - - - - -\ - - - - - - - - -\ - - - - - -

Gość kalinaaaa
dzieki kobitki.... czy któraś dałaby rade wrzucić fotkę .... no wszyscy odradzaja niebieski kolor.... ze niby zimny, ze pomniejszy łazienke, teraz na topie beże i brazy... a ja nie lubie, nie podobaja mi sie..... nie wiem...chodzi za mna błekitno biała łazienka, taka bedzie, wszystko na to wskazuje, choc chca mi ten pomysł wybic z głowy :))) ale to moja łazienka i juz

Gość uerhgus
Niebieski (niezbyt ciemny ma sie rozumieć) zdecydowanie powiekszy łazienkę w przeciwieństwie do beżów. Zimne kolory optycznie oddalają się. Dobrze jest skomponować go z błyszczącymi elementami (fronty mebli, relingi na ręczniki, szkło)- odbijając światło również sprawiają wrazenie większej przestrzeni. Nie rozumiem tej nagonki na niebieski kolor- jakby nie można było w mieszkaniu stosować zieleni, fioletu, błękitu....Nikt nie ma modnych oliwkowych ścian? ;) Biało-niebieska łazienka moim zdaniem będzie ładna i dzięki tej kolorystyce będzie sprawiać wrażenie czystości (kolor wody). Poza tym jest to połączenie klasyczne, ponadczasowe.

Niebieski (niezbyt ciemny ma sie rozumieć) zdecydowanie powiekszy łazienkę w przeciwieństwie do beżów. Zimne kolory optycznie oddalają się. Dobrze jest skomponować go z błyszczącymi elementami (fronty mebli, relingi na ręczniki, szkło)- odbijając światło również sprawiają wrazenie większej przestrzeni. Nie rozumiem tej nagonki na niebieski kolor- jakby nie można było w mieszkaniu stosować zieleni, fioletu, błękitu....Nikt nie ma modnych oliwkowych ścian? ;) Biało-niebieska łazienka moim zdaniem będzie ładna i dzięki tej kolorystyce będzie sprawiać wrażenie czystości (kolor wody). Poza tym jest to połączenie klasyczne, ponadczasowe.

Gość poas
Zajrzyj na stronę www.lazienka.com.pl - ja zawsze tam szukam inspiracji do łazienki. A teraz jeszcze każdy klient dostaje darmowego e-booka!

Gość vbfgbfgn bgh
myślalam swego czasu o niebieskiej łazience ale zrezygnowalam wkoncu na rzecz bezu (i to nie prawda co ktos tu pisał że bez nie powieksza łazienki widzę po swojej:) kiedy szukałam projektow natknęlam sie na ten:http://www.google.pl/imgres?q=%C5%82azienka+niebieska&hl=pl&client=firefox-a&hs=HJ9&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1024&bih=497&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=oBGhruI5BWDn5M:&imgrefurl=http://urzadzone.pl/niebieska%2520%25C5%2582azienka,artykul_tag.html&docid=F7OkNBU8hu0hVM&imgurl=http://d.webgenerator24.pl/k/r//i6/p8/j9zqpzk8c8www00wcccwk8k8gw4.360.jpg&w=360&h=240&ei=9sCaT-3QJaKJ4gSX_Ln9Dg&zoom=1&iact=hc&vpx=452&vpy=108&dur=1010&hovh=183&hovw=275&tx=142&ty=130&sig=111425203447275145537&page=2&tbnh=147&tbnw=212&start=12&ndsp=15&ved=1t:429,r:7,s:12,i:151

Gość Anulaa_Olkusz
A może zdecyduj się na szafir z ciepłym kawowym brązem? Jeżeli nie wybierzesz typowego bladoniebieskiego odcienia plytek, to łazienka może wyjśc naprawdę ślicznie. Może zastanów się właśnie nad ociepleniem jej brązem. Gdzieś ostatnio znalazłam taka stylizacje w takiej kolorystyce i nawet mi się podobała, mimo że nie lubię niebieskiego w łazience. Jezeli wolisz isc w standardy, czyli jasny niebieski i białe ściany, to może chociaż meble w takim ciemnym brązie jak np. te: http://www.bconcept.com.pl/xenia.html

Gość Karolina_0192
A masz już ceramikę łazienkową? Jeśli nie to mogę polecić Ci sklep http://www.luksusowaceramika.pl/ który oferuje ciekawą i oryginalną ceramikę.

Gość mikiMaus07
Jeśli niebieski to jasny bardzo niebieski powinien być ok :) z białym. Poza tym warto wziąć jak masz małą łazienkę duże płytki to optycznie się to trochę powiększy, możesz o to też zapytać w sklepie. A druga sprawa jak nie jesteś pewna to pobuszuj sobie po internecie i znajdź jakieś zdjęcie w podobnych kolorach. Pierwsza lepsza stronka z google: http://muratordom.pl/tagi/ocieplanie-domu,8697/

Gość gość
Do takiej fajnej i małej łazienki warto zrobić lustro na zamówienie, wtedy optycznie się powiększy całe pomieszczenie. Zajrzyj sobie na http://zakladszklarski.com.pl/ - mogą zrobić lustro o dowolnym kształcie.

Gość warce

Skoro łazienka jest mała, polecam zainwestować w duże lustro, najlepiej na większą część ściany. My tak zrobiliśmy i pomieszczenie wydaje się większe. Firma szklane.eu takie lustro nam na wymiar zrobiła i wygląda to bardzo fajnie. Jeszcze jednym sposobem, aby pomieszczenie wydawało się większe to jasne kolory. Optycznie też powiększa pomieszczenie.