Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy!!!!

nauka jedzenia z butelki

Polecane posty

Gość pomocy!!!!

Moja niunia ma juz 5 miesięcy i chciałabym ja nauczyc jesc z butelki ale ona nie chce! ;/ nie umie zaciagnac smoczka od butli. wyprobowalam "tysiace" smoczkow i nic ;/ ktorej mamie udalo sie nauczyc bobasa jesc z butelki? ile to mniej wiecej trawlo i jak tego dokonala??? bardzo prosze o rady!

mch dziwne troche moja od razu potrafiła pić z butelki podaj jej np mleko lub soczek jakis moze pociagnie a jak nei to po prostu musisz łyżeczką zacząc juz karmić i tyle

a do tej pory jak karmiłas tylko piersią? nie podawałas jej żadnych herbatek czy wody w butelce?

Gość pomocy!!!!
no wlasnie podawalam ale na sile i niechce ciagnac smoczka od butli. A lyzeczka juz karmie bo podaje jej kaszki.. ale co tylko lyzeczka mam karmic?? i od piersi odstawic calkowicie??

spróbuj ze strzykawki na początek :) zakładasz smoczek na strzykawkę taką 20ml i dziecko ma ciągnąć musi się wysilić tak jak przy cycu więc może załapie, bo może po prostu z butelki zalewa mleko cała buzie dziecku i dlatego się przed nią broni :)

Gość pomocy!!!!
o wlasnie ze nie zalewa... slysze jak polyka mleko ale i zarazem placze.. a taka strzykawke dostane w aptece??

Gość mnio
moje dziecko ma 3mies. i butli nie chce za nic. nawet gdy pokazałam że mleko leci to nie próbuje nawet zassać. Czuje sztuczniaka i dla niego to nie jedzenie. :) olałam sprawę. nie będę malucha uczyć butli tylko przejdę potem na karmienie łyżeczką a mleko z kubeczka.

tak to jest najzwyklejsza strzykawka tyle że o maksymalne pojemności bo przeciez nie będziesz się bawić 5ml :) ok słyszysz że przełyka ale może za dużo na raz ma w buzi i jej to przeszkadza spróbuj z tą strzykawką tak się nawet mm podaje w szpitalach by nie zakłucić odruchu ssania bo wiadomo inaczej z cyca a inaczej z butli :)

Gość pomocy!!!!
no mi tez jest mojej szkoda, wiadomo ze kazda mama nielubi jak jej babas placze. Ale co robic??

Mój też wychowany bez smoczka i butelki, nie chciał a że i tak byłam z nim w domu to nie próbowałam dalej. Najpierw pierś a później jedzenie łyżeczką i picie z kubeczka. To wcale nie jest takie trudne jak się wydaje, oczywiście jeśli masz powody by nauczyć z butelki np powrót do pracy to próbuj dalej, chcę tylko powiedzieć że można obyć się bez butelki.

Gość pomocy!!!!
ale skoro karmicie z lyzeczki i kubeczka to jak wyglada to w nocy?? i jaki to jest kubeczek??

w nocy z piersi i w ciągu dnia też, przecież tak szybko picia z kubeczka nie załapie, takie stopniowe wprowadzanie

Gość mnio
ja póki co karmię piersią. ale już teraz dziecko je tylko raz w nocy. co będzie dalej to się okaże. starszak jadł i z piersi i z butli. na koniec jadł z piersi tylko w nocy -raz czy dwa. zamierzasz całkowicie odstawić dziecko?

Gość pomocy!!!!
mysle jeszcze z miesiac pokarmic i odstawic. to bedzie pol roku

hehehe mam ten sam niekapek dla syna :D:D:D i mam wrażenie że się szybciej nauczy z normalnego kupka pic niż z niego :D:D:D syn ma prawie 17 miesięcy i za cholere nie umie z niego pić :D

Gość pomocy!!!!
mireczkowataa ale procz tego ze karmilas lyzeczka i kubeczkiem to podawalas jeszcze piers??