Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Binka2telisa

Test na wody - jak to wygląda ?

Polecane posty

Gość Binka2telisa

mam miec zrobiony taki test czy odchodza wody ,powiedzcie prosze jak to wygląda ? chce wiedziec na co sie nastawic

Gość xero33
taki test mozna kupic w aptece-to taka wkladka, ktora zabarwia sie na odpowiedni kolor w zaleznosci czy sacza sie wody, czy to zwykla wydzielina z pochwy....

Gość mnio
przyłożą pasek testowy do wydzieliny i tyle. tu masz opis z testu aptecznego: "Zasada działania Należyprzyczepić specjalną wkładkę higieniczną Bobo Safe do bielizny ifunkcjonować normalnie. Po wyczuciu wycieku płynu należy wysunąć pasekwskaźnikowy z wkładki i sprawdzić czy nastąpiła zmiana koloru. Wprzypadku wystąpienia wycieku płynu owodniowego pasek wskaźnikowy testuBobo Safe zmienia kolor (pod wpływem wartości pH wyższej niż 5).Wartości pH płynu owodniowego są wyższe niż 6.5. Jeżeli na paskuwskaźnikowym występuje zabarwienie koloru niebieskiego lub zielonego toprawdopodobny jest albo wyciek płynu owodniowego z macicy albowystąpienie infekcji pochwy. Należy bezzwłocznie skonsultować się zlekarzem lub zgłosić się do szpitala.. W celu dalszego rozpoznania izastosowania odpowiedniej opieki medycznej należy uzyskane wynikiprzekazać lub nawet pokazać lekarzowi. Jeżeli na pasku wskaźnikowympojawia się zabarwienie koloru niebieskiego lub zielonego, którenastępnie zanika a pasek przyjmuje ponownie kolor żółty tonajprawdopodobniej wystąpił wypływ moczu, co w ciąży jest zjawiskiempowszechnym."

Gość Binka2telisa
acha,tylko że mam miec przeprowadzony w szpitalu i nie wiem czy to sie jaoś rozni ?

Gość mnio
podobnie będzie. też używaja pasków z tego co wiem. nic więcej nie robią. nie ma się czego bać. nie ma żadnych ingerencji. :)

Gość Binka2telisa
dzięki :)

Gość Binka2telisa
super :)

Gość mnio
no mnie jak chlupnęły to bez testu wiadomo było że to wody. :)

Gość Binka2telisa
mi tez poprzednio chlusneły a teraz tak jakby powolutku i po troche ale tez nie mam pewności czy to jest to

nie no mi nie chlupnęły tylko się sączyły ale ja wiedziałam że to to to był 32tc i po prostu coś kapało bezbarwnego i bezzapachowego jak woda i zero kontroli nad tym ekspresem do szpitala tam kupe leków dla dziecka (sterydy na zwiększenie objętości płuc), kontrola poziomu wód i crp kilka razy na dobe i po 8 dniach urodziłam

Gość mnio
autorko a w którym tygodniu jesteś?

Gość Binka2telisa
41 tydzien

Gość mnio
no to już czas na poród. :) czyli nie ma strachu ze za wcześnie.

Gość Binka2telisa
tak własnie :) dzięki