Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yourga

jakie krzesełko do karmienia ?

Polecane posty

Gość mnio
mam podobne i denerwuje mnie (choć już go nie używam) że jest takie szerokie i duzo miejsca zajmuje przy stole.

Gość yourga
nikt więcej nie ma nic do powiedzenia ?

ja ci napiszę tak kupiłam zwykłe drewniane w świecie dziecka, sa tez w innych sklepach rewelacja, nie buja sie, nie rozpada, dziecko stabilnie siedzi, za chwilę zdejmę górę i młody bedzie na dole samodzielnie wchodził, bo wykorzystam je do malowania, rysowania czy lepienia polecam takowe naprawdę

Gość mamama27
ja też polecam 2 w 1 - krzesełko ze stolikiem tyle że mam plastikowe nie drewniane - super jest - synek teraz ma stołeczek swój i sam siada - jak je daje mu tacke a jak sie bawi daje stoliczek - super sprawa

Gość mamamamamamamaamamammaammamama
A ja ci powiem - zbędny wydatek - ja kupiłam dość drogie, wypasione a syn nie chce w nim jeść. I w sumie jadł może z 5 razy?Potem krzesełko poszło na strych. Nożna obejść się bez krzesełka. Może i lepiej wyszło bo nasz syn ma teraz 1,5 roku i je jak dorosły przy swoim stoliczku do rysowania.

Gość rty3q5yq
zwróć uwagę na to, aby krzesełko bylo obite ceratką, a nie materiałem, bo łatwiej czyścic.

http://allegro.pl/krzeselko-stolik-do-karmienia-arti-swing-promocja-i2241231634.html ja mam takie i nie polecam . Stoliczek jest nie uzywany jest taki nie wygodny ze nie wiem niby ma tacke na klocki duplo ale dziecko by sie na stojaco musialo bawic zeby dac rade . Ma materiałowe poszycie .... u mnie lezy one w szafie bo bym dzien w dzien musiala prac . Jedzenie wpada miedzy siedzisko a nozki szajs jak nie wiem . Dzieki bogu nie kupowalam tego sama bo bym tak zalowala ze szok .

Gość yourga
dzięki za dobre rady :)

Gość Nie jeździj codziennie na
Antilop z Ikei. Nie zepsuje żadnego wnętrza, jest tanie, małe wygodne, łatwe do zabrania na wakacje, do czyszczenia, neutralne, ma odpinaną tackę, da się dosunąć maksymalnie do stołu. http://lalalovely.dreamhosters.com/wp-content/uploads/2011/05/Picture+2117.png http://2.bp.blogspot.com/-TQwG3SXyZvM/T00ZUE9LxTI/AAAAAAAAC1U/vTh_kWe0Ogw/s1600/079.JPG

Gość yourga
tak to z ikei jest fajne, ale nie dla 6 miesięcznego dziecka...

Oczywiście, że dla 6 miesięcznego dziecka. Kto ci powiedział, że nie? Jest dobre dla każdego dziecka, które samodzielnie siedzi. Wychowały się na nim miliony 6 miesięczniaków na całym świecie i zapewniam cię, że mają się wyśmienicie.

No może nie miliony, ale tysiące na pewno, bo jest jednym z najczęściej kupowanych obecnie krzesełek na świecie.

Gość yourga
brakuje mi w nim pasów

Również polecam krzesełko Antilop. Łatwo je wyczyścić, zajmuje mało miejsca i jak napisała wyżej jedna z mam - nie psuje wnętrza, bo nie jest pstrokate, a zwyczajne, klasyczne. Mój synek jadł w nim od 7 miesiąca. Krzesełko posiada pas biodrowy (nie jest to super-hiper bezpieczny, pięciopunktowy pas), który w parze z tacką jest jak dla mnie dobrym zabezpieczeniem przeciw wypadnięciu dziecka. Ja jestem zadowolona z wyboru, zwłaszcza, gdy widzę u koleżanek te udziwnione krzesełka, które zalegają im w kuchniach lub pokojach.

Są w nim pasy. Czemu po prostu nie przeczytasz opisu na stronie Ikei tylko zgadujesz co w nim jest, a czego nie ma? Hmmm? :)

Gość yourga
to krzesełko z ikei nie sprawdzi się u dziecka, które jeszcze samodzielnie nie siedzi, mam rację ?

6 miesięczne już z reguły samo siedzi. Krzesełko jest dla dzieci od 6m+ tak jak większość krzesełek na rynku i siedzisk spacerówek od wózków. Jak chcesz karmić mniejsze dziecko które jeszcze nie siedzi (4m+) to zacznij na leżaczku w pozycji półleżącej (a jak go nie masz to w foteliku samochodowym), a na krzesełko przesadź jak dziecko zacznie samo siedzieć.

6 miesięczne już z reguły samo siedzi. Krzesełko jest dla dzieci od 6m+ tak jak większość krzesełek na rynku i siedzisk spacerówek od wózków. Jak chcesz karmić mniejsze dziecko które jeszcze nie siedzi (4m+) to zacznij na leżaczku w pozycji półleżącej (a jak go nie masz to w foteliku samochodowym), a na krzesełko przesadź jak dziecko zacznie samo siedzieć.

Jak dziecko jest bardzo drobne, to można złożyć kocyk i ułożyć na siedzisku i wokół dziecka lub jakąś płaską poduszkę. Albo kupić do niego wyściółkę w Ikei lub odkupić na Allegro. Bardzo ładne i podobnie praktyczne są również krzesełka Leopard z Ikei, ale sporo droższe. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10202408/

Gość Gabi2597
A my kozystamy z Krzesełka z huśtawką, i jestem bardzo zadowolona, warte wydanych pieniędzy. Kożystamy z niego od 3 miesiąca życia córeczki. Teraz mała ma pół roku i ujwielbia sie w tym huśtać, a ja mam troche ulgi, bo ona sie husta i bawi a ja moge gotowac obiad i sprzatać w domu. :) polecam

Gość hejka hejhhhh
a najlepsze są takie rozkładane na krzesełko i stolik

Gość koturek
ja polecam jak najbardziej krzeselko z ikei jest swietne latwo sie czysci ma pasy dodatkowo do kupienia poduszka dla stabilizacji pozycji siedzenia jest nie drogie a opinie innych mam na jego temat tez powinno przekonac

Gość benq qq
takie rozkładane można regulować, a to z ikei nie