Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama niedoinformowana

Rozszerzanie diety - 6 miesięcy

Polecane posty

Witam wszystkie mamy. Karmię piersią ale zauważyłam, że mojemu smykowi to już przestało wystarczać (zaczął budzić się w nocy na jedzenie co nie zdarzało się wcześniej). Od 5 miesiąca zdarzyło mi się podawac mu jakies słoiczki z warzywami i owocami typu marchewka i jabłka. No i teraz skończył 6 miesięcy więc czas na rozszerzenie diety. Mam zamiar nadal karmić piersią. Czy mimo to powinnam podawac juz mleko modyfikowane 2? Co dołączyć do diety, a włąsciwie jak powinien wygladac jadłospis 6 miesieczniaka? Co i ile podawac. Z góry dzieki

Gość Miraculum5
Skoro karmisz piersią to po co chcesz wprowadzać mm? Żeby Ci laktacja stanęła? Rozszerzanie diety zaczęłaś w momencie podania pierwszego słoiczka. Ja stoję też przed problemem rozszerzania diety i mam zamiar zacząć tak: 1. wprowadzenie glutenu za 2 tyg (córka będzie kończyć 5 miesiąc) w postaci kaszki lub rozpuszczonego ciasteczka wg zaleceń 2. wprowadzenie jakiejś jarzynki- marchewki lub ziemniaka, potem 2składniki razem, potem coś nowego i tak cały czas.

Oki dzięki. Tylko zastanawiam się ile np tej kaszki podać. Tyle tylko na spróbowanie? Jak nie będzie reakcji alergicznej to ile? Wg tabelki na opakowaniu? Ale to wydaje mi się strasznie dużo!

Gość Gluten gluten
Kaszki glutenowej dwa gramy na sto ml papki warzywnej czy owocowej, i tak przez miesiąc, potem do drugi miesiąc sześc gramów na sto ml

Merci 🌻