Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ele80

Kenwood KM337 a ciasto drożdzowe

Polecane posty

Gość Kromka chleba ze smalcem......
Ja mam kitchen aid (rozni sie chyba tylko wygladem) i owszem ciasto da sie wyrobic, tylko jak jest za luzne to obkleja mi sie na haku i za bardzo podchodzi do gory.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzięki za odp Mam takie samo wrażenie, ze niewiele się różnią, tez się zastanawiałam nad kitchen aid, ale na razie skalaniam się na kewnwood. Tak naprawdę potrzebuję robota, który dobrze mieszałby ciasto na chleb, już jestem zmęczona ugniataniem ręcznym , a maszyny do chleb w ogole nie wchodza w grę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
Ale maszyna do chleba wyrobi ci ciasto lepiej niz mikser (wlasnie przez to podchodzenie ciasta do gory) i jeszcze nie musisz szukac cieplego miejsca zeby ciasto wyroslo, no i wydatek mniejszy. Ale do biszkotow to taki mikser jest nie zastapiony. A tak na marginesie, mieszkasz w UK?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biszkopta
Ja od 8 lat wyrabiam ciasto na chleb zwykłym mikserem Zelmeru kupionym jeszcze w 1985 roku. Świetnie sie sprawdza. Chleby piekę bez foremek więc ciasto musi być dość gęste. Polecam mikser Zelmer.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak mieszkam w UK i temu argos, bo jest całkiem niezla obniżka Biszkopta ja wlaśnie też taki gęsty robię, na zakwasie i już naprawdę czasem ręce opadają od tego ugniatania a na dodatek zachciało mi się jeszcze upiec raz świeże bułeczki domowej roboty, rodzince podpasowały i heja kolejne ciasto do zagniatania co drugi dzień :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biszkopta
Toteż własnie tak jak piszę ja wyrabiam mikserem Zelmer coś takiego jak ten, tylko ja mam starszy model http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny/miksery-i-blendery/mikser-481/ Nigdy nie bawię się w ręczne wyrabianie. Aż się sama dziwię, że mikser daje radę :-) tylko używam takich mieszadeł, żeby foto zobaczysz jak klikniesz 'zobacz zdjęcie' http://www.zelmer.pl/akcesoria_nowe/art284,mieszadla-mikser-481-prawe-i-lewe.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
Ja uwazam ze taki mikser stojacy to dobra sprawa, jesli duzo pieczesz to bedzie Ci dobrze sluzyl. Ja kupilam sobie kitchen aid bo podobal mi sie wizualnie. Hm taki chlebek na zakwasie musi byc super. Ja tez mieszkam w UK.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mikser Zelmeru
najlepszy i najtrwalszy jest mikser Zelmeru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×